NOT A FAREWELL
Üzenő

 
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Gyöngyösi Márton, Arcanosa (Aqua)

Dátum: Apr 3 2017, 10:20 PM

Mesélő

105
válasz

Gyöngyösi Márton

Általános

Marci | 21 év | Aqua | Férfi

SZÜLŐFÖLD

Március 3., Lorin, St. Clement kórház

TARTÓZKODÁSI HELY

Nem igazán lehet behatárolni; napközben elég csavargó típus. Ez sötétedés után is csak órákkal később változik, amikor már nagyjából elcsendesedett a város – a bulinegyedet kivéve. Olyankor a kivilágítatlan folyópart mentén csobogó vízben keres menedéket az éjszakára, vagy az albérletükben csövez.

FOGLALKOZÁS

Állatidomár és gondozó

TÖRTÉNET

A család ellenezte a szülei házasságát, főként az apai nagyanyja. Nem nézte túl jó szemmel, hogy sokáig pátyolgatott kisfia, Arnold összeköti az életét holmi csavargóval. Merthogy az édesanyja az utcán, a sikátorokban nevelkedett, sőt megismerkedésük előtt igencsak léha életet élt; míg édesapja ez idő alatt kontrollálatlan viselkedése ellenére jó tanuló volt, sőt egyetemre is küldték.

Az egyetem, mint kitűzött cél, azonban halasztásra szorult, miután gyermekáldással a hasában beállított a családjukhoz az édesanyja, Tünde. A família mindennel megpróbálkozott, hogy ellehetetlenítsék ezt a nemkívánatos kapcsolatot. Odáig elmentek, hogy megvádolták a nőt azzal: valójában az álterhességével csak meg akarja tartani, és el akarja rabolni(?) a szeretett férfit, szó sincs semmiféle szerelem-gyerekről. Arnold ezzel határozottan nem értett egyet, sőt a vádakat halva, csak még inkább eltávolodott a rokonaitól.

Az apasági tesztet végül megcsináltatták, miután – közös döntés alapján – Márton kikelt a tojásból. Karácsonyi ajándékként pedig átadták a pozitív eredményt a nagyszülőknek. Az igazolta, hogy teljes mértékig a Gyöngyösi vérvonalhoz tartozik a poronty, de ettől nem kezdtek újra jó viszonyt ápolni a fiúkkal, sőt majdnem teljesen megszakították a kapcsolatot, mondván nevetség tárgyává tették őket ezzel a kis közjátékkal. A kapcsolatuk ezután lekorlátozódott némi képeslapra és pár közös karácsonyozásra.

A korai házasság és a gyerekvállalás nem szerepelt a fiatalok tervei közt. Az egyetem teljesen a feledés homályába merült, miközben a lakáspályázaton sikerült megnyerniük egy két szobás, amerikai konyhás lakást, amit fel kellett újítani. Pénz hiányában sürgősen kellett találniuk munkát. Konkrétan bármit hajlandóak voltak elvállalni, még a legalantasabb munkákat is.

Eleinte házaltak, idős embereknek segítettek, menhelyeken dolgoztak, gyárakban, építkezésekben segédkeztek be és hasonlók. Kettőjük egy havi bére immáron elegendő volt hármuknak, ha okosan gazdálkodtak. Minimális javítgatások, sőt új bútorok is apránként helyet kaptak az új otthonukban. Két évvel később az édesapja egy ismerősön keresztül, elég nehezen, de végül a szakmájában elhelyezkedett (víz-, gáz-, fűtésszerelőként); az édesanyja meg már korábban, a saját szülei segítségének hiányában, elment irodaházakat takarítani, ami akkoriban elég jó fizetést hozott a konyhára.

A gyermekkora első fele viszonylag felhőtlen volt, az ő szemszögéből. Teljesen hétköznapi családként tekintett magukra. A fiút mindig korán bevitték az óvodába, ott átvették az óvónők a csemetét és kora este hazakerült. Néhány feleselés-sarokba állítás kombó igazán belefért a képbe, de a nevelésen kívül nem maradt egy szabad percük se foglalkozni vele, így végül kénytelen volt egyedül feltalálni magát. Ez még akkor nem is volt gond, a szülei megértették vele, hogy ez miért van és elfogadta. Később azonban...

Nagyjából öt lehetett, amikor bejelentették, hogy újabb utódok érkeznek. A többes szám már akkor sem volt biztató, de amikor az ikrek megszülettek és elkezdtek nőni, egyúttal rosszalkodni, na, csak akkor ütött be a krach. Az öcsipókok a bátyóra lettek utalva, teljesen.

A felnőttek úgy vélték, hogy nincs szükség arra, hogy különösen odafigyeljenek a csemetékre. Nagyon büszkék voltak a legidősebb örökösükre, aki elvégezte a háztartást és foglalkozott a többi poronttyal. Nekik csak haza kellett menniük és élvezni az internet adta lehetőségeket. Ők ezt így élték meg, Márton már nem. Sok esetben ment karóval haza, vagy éppen igazolatlannal és az még a jobbik eset volt, mint amikor az igazgatóhelyettesnél kötött ki, mert kicsit túlságosan is „elszemtelenedett”. Az általános- és a középiskolai viselkedése botrányos volt, miután teljesen reménytelennek találta a szülei viselkedését. Ekkor kapott rá a bagó ízére, rasztásítatta be a haját és lett koffeinfüggő. A többit meg inkább hagyjuk.

A nyilvános lázadása süket fülekre talált. Megszidták, nagyot csalódtak benne és elvonták tőle azt, amit akkor épp szórakozásnak talált, aztán otthagyták főni a levében, mondván ezzel el lesz egy darabig. Az édesanyja próbált olykor közeledni, de mindig a legrosszabbkor. Kivéve egy alkalmat. Amikor az apjáról kiderült, hogy megcsalja.

A fiú épp telefonált, amikor a lefehéredett anyja kijött a fürdőszobából. Épp mosott, ezért sem értette mi történhetett. Kinyomta a készüléket és látva a mosástól kiszáradt kézben tartott cetlit elkomorodott. Egy telefonszámla volt. Jól ismerték azt a nevet, ami rajta állt. Egy húsz évvel fiatalabb bombanőről, tipikus szőkeségről volt szó, akivel az édesapja már másfél éve kavart.

A lebukás után nem is tagadta Arnold a vádakat, inkább elköltözött. A két kisebbik fiú nagyon megharagudott, és Márton se viselte nagyon a szívén a sorsát, de az édesanyjuk annyira keservesen sírt és hiányolta, hogy megesett a szíve rajta. Annak ellenére, hogy legszívesebben sosem látta volna viszont a faterját, visszahívta és ő is kérlelte, hogy ne hagyja el a családját. Nem volt egyszerű, főleg mivel még további fél évig együtt voltak és közös babát terveztek.

Nehezen, rengeteg könyörgés és fájdalom árán tért vissza közéjük Arnold, de senki nem látta szívesen, Tündén kívül. Ő olyan boldog volt, mint még soha. Az a bánásmód, amit ez után kapott gyomorforgató volt. El lett kényeztetve csak azért, hogy ne csalja meg fűvel-fával. Mindig az ő kénye-kedve szerint alakultak a dolgok és ez valahogy nem volt az ínyére a fiúnak. Ha nem az volt, amit az apja mondott, jöhetett a zsarolási technika. Ezt egészen hat hónappal ezelőttig tűrte.

Talált állást egy kisebb állatkertben, ahova nem kellettek flancos oklevelek és igazolványok, illetve olyan felsőfokú végzettség, amit nem tett le. Egy érettségi papírral és egy OKJ-s tanfolyammal felvették oda, és már hat hónapja ott tölti az ideje jó részét, amiért nem kap túl busásan, de az neki bőven elég.

SZEMÉLYISÉG

Laza, szórakoztató stílusa van. Beszédes, szellemes, és szinte soha nem fogy ki a témákból. Igazából bármiről szívesen elbeszélget az emberrel, leszámítva a nagyon lányos dolgokat, úgymint a smink, ruha, rózsaszín báli cipők.... ezen kívül bárki és bármi jöhet, főleg ha az poén horderejű. Nem adrenalinfüggő, nem is keresi kifejezetten a kalandot, de valahogy mindig benne van, vagy majd benne lesz.

Szeret kísérletezni, nem fél kilépni a komfort zónájából és bátran beleveti magát az új dolgokba. A hagyományok, a szabályok és az elvárások csupán másodlagosak, vagy egyáltalán nem is számítanak neki. Sok konfliktusa is adódott emiatt, mert az embereknek, egy-két kivételen túl, ezt az oldalát mutatja, függetlenül attól, hogy ez mit vált ki belőlük.

Az emberek nagy többségével – őt nem befolyásolja, hogy arcanosa, vagy sem az illető – jól kijön, de ez még semmi a szeretteivel ápolt viszonyhoz képest, akik különleges figyelemben részesülnek. Nem mutatja nyilvánosság előtt ezt az oldalát, de bármikor szakít rájuk időt, energiát. Nincs arra szükség, hogy szavakban kifejezze a hűségét, a segítőkészségét, vagy azt, hogy mennyire szeret valakit. Be tudja bizonyítani ő azt anélkül is, ezért illik rá annyira a "tettek embere" kifejezés. Nem szokott nagyon előre tervezni. Nem veszi túl komolyan a dolgokat, teljesen átadja magát a pillanatnak, a jelennek. Kár a felesleges stressz, állítása szerint, így hagyja megtörténni azt, aminek meg kell történnie. Az “ahogy esik, úgy puffan” alapon nem is szól bele mások életében, azzal a meggyőződéssel, hogy tudnak ők maguk is változtatni a helyzeten, ha akarnak.

ÉRDEKESSÉGEK

• A telefonszámát csak a számára fontos emberek tudhatják.
• Fél az orvosoktól és a tűktől, ezért nem is látogatja sűrűn a rendelőt.
• Hamisíthatatlan koffeinfüggő: kávé, energiaital és kóla minden mennyiségben.
• Kedvencei közé tartoznak a rapperek, és a nu metál-, rock bandák.
• Mindenkinek ad becenevet, rövideket és jellegzeteseket.

Megjelenés

Valóság

Álca

Vékonyra préselt szája felett húzódó orra kicsit lapított, pisze. A vágott metszésű szeme fénytelen és mélykék. Bal szemöldöke felett három egymást követő, kicsi, fehér heg húzódik. A fülei egészen aprók, amik ráhajlanak a testére, ezzel feszült hatást keltve. A feje egészen vaskos, markáns hatást kelt. Gyengébb idegzetűeket meg is rémiszthet egy sötét éjszakán.

A jellegzetesen hosszúra nyúlt, izmos testét borító pikkelyszerű felület és sűrű, vízhatlan bunda keveréke ébenfekete alapon sötétszürke sziklás mintázatú. Ehhez csatlakozik a fejtőtől induló, egészen a gerincének a végső pontjáig érő, terebélyes és vaskos uszonya. Nem tépázott, viszonylag sértetlen. Hasonlóan a többihez, ez is nagyon sötét, de az áttetszősége miatt kicsit szürkésebb, amivel vegyül némi sárga, zöld és kék is, eléggé homogenizált állapotban.

Testalkata alapvetően izmos, kigyúrt. Álcájánál a pulcsik diszkréten elvonják a figyelmet a minimális súly feleslegéről, ami rajta van. Enyhén aránytalanul oszlik el a hasán és a lábán. Szeret enni, na. Emberi alakjában és valódi alakjába is 170 centi körüli az átlagmagassága és -100-al megkapjuk a súlyát is, kábé. Kicsit talán nagyobb az átlag aqua méreteknél, de ez mindenre kihat. Nem tűnik vékonyabbnak, sőt inkább zömökebb hatása van. Ennél fogva a hajlékonyság, és a gyorsaság nem igazán játszik szerepet az úszási képességeiben.

Emberként sokkal barátságosabb a külseje. Most amúgy napbarnított, de alapjáraton világos bőre, és vállig érő, sötétbarna, raszta haja van. Ezt általában kiengedve hordja, néha összeköti, vagy fejpánttal hátrafogja, esetleg feltűzi. Bozontos, ívelt szemöldöke van, az orra pedig kissé szögletes, de lapítottan pisze. Szemei egészen sötétek, mélykékek. Mindig felfelé görbülő, vékony ajkain három, apró, párhuzamos csík húzódik, azt még gondozói pályafutása elején egy rábízott kölyök vadmacskától kapta. Kicsit vehemens volt a ciculi.

Általában egyszerű, bandalógós bő póló van rajta, amire rá vesz egy fekete, vagy valami más sötét árnyalatú kapucnis pulcsit. Mindehhez bő fazonú, földre lógó, letaposott farmert és egy alaposan lejárt csukát párosít.

A jobb csuklóján egy bőr karkötő, a nyakában meg a kedvenc fából készült nyaklánca, két hegyes foggal és egy fekete, deltoid alakú, sima, lapos medállal mindig rajta van. Azok örök darabok. Az előbbit egy volt barátnőjétől kapta, a másikat pedig a tizenötödik születésnapjára az édesanyjától, akkoriban jártak külön utakon a szülők.


Arcanosa anyajegye a tarkóján található.

A JÁTÉKOS

KI VOLT?

Ricsi

AKTÍV JÁTÉKOS?

Nem

Dátum: Apr 10 2017, 12:38 AM

Mesélő

105
válasz

Márton


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=208"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Geo" rel="stylesheet"> <div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/marton_ember.png); background-position: 30% 60%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family:  'Geo', sans-serif; font-size:36px;">Márton</div></div></a>[/dohtml]Márton


CODE
[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=208"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Geo" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/marton_nozi.png); background-position: 90% 40%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family:  'Geo', sans-serif; font-size:36px;">Márton</div></div></a>[/dohtml]


VÁLASZ
ÚJ TOPIC


 


 

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017