NOT A FAREWELL
Üzenő

Pages: (2) 1 2  ( Go to first unread post )
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Patrick von Glutberg, Kálavölgy

Dátum: Jan 10 2017, 01:56 AM

Játékos

16
válasz

Patrick Von Glutberg, XX. kerület

Patrick háza egy ház. Kálavölgyben található. Jó nagy az épület, és a kertje is. Van öt szintje. Az első szintje egy alagsor. Itt él Jason, és szerverek vannak itt. A földszint a bevezető az épületbe. Itt vannak az ebédlők, konyha, garázs, raktárak. Az első szinten lakik a személyzet. Van itt edzőterem, fürdők, irodák, és tárgyalók. A második szinten lakik és dolgozik Patrick. Itt lakik vele Arthur is, a testőre. a harmadik szint titkos, csak Patrick jut ide. Itt tud arcanosa lenni. Ide nem jöhet fel senki rajta kívül, és a bejárata is titkos. Van fedett úszómedence is a telken. Van még egy titkos bunker is, és egy alagút, ami kivezet a város szélére. Szintén titkos. Az épület nagy, és modern. Kicsik az ablakok, és fehérek a falak. A kert szegényes, minden le van betonozva. Mindenhol kamerák vannak. A bejáratot őrök őrzik. Ennyi Patrick háza.


Dátum: Jan 10 2017, 10:03 PM

Mesélő

105
válasz

RÉSZLETEK

Patrick lakónegyedét egy árverezésen szerezte, jutányos áron. Az eredeti tulajdonos egy csődbe ment újgazdag volt, aki úgy vélte, hirtelen jött sikere okozta gyors anyagi jólétével megválthatja a világot, és persze saját örök boldogságát. Patrick tisztában volt vele, hogy ennél jóval több szükséges a tartós sikerhez, de eme személy személyi szerencsétlensége pont kapóra jött számára. Persze szükséges volt némi átalakítás, de még így is úgy vélte Patrick, hogy jobban járt ezzel a vétellel, mintha teljesen az alapozástól kezdett volna neki mindennek.

Az épület egy ötszintes luxusvillának is mondható épületegyüttes, melynél Patrick a praktikusságot, és a modern megjelenést tűzte ki célul, átalakítása, és, akár felújításnak is nevezhető tevékenységei kapcsán. Korábbi városházai tapasztalatainak megfelelően, mivel a városvezetés nem engedélyezett különösebben építkezési projekteket, így határozottan jobban járhatott ezzel a megoldással, arról nem is beszélve, hogy mivel új volt az épület eleve, így nem állt műemlékvédelem alatt sem, tehát az átalakítási munkálatokhoz nem volt szükséges a város beleegyezése sem, amennyiben az eredeti alaprajzoktól nem tér el 20%-nál nagyobb mértékben az átalakítás. Patrick ennek megfelelően gondosan ügyelt rá, hogy az építészeinek ne adjon túlságosan nagy szabadságot, és személyesen felügyelte gyakran az átalakításokat.

A teljesség igénye nélkül íme a helyszín fontosabb adatai:

 • Az épület ötszintes, beleszámítva az alagsori részleget is.
 • A teljes épület a legkorszerűbb nyílászárókkal lett felszerelve, továbbá fűtése padlófűtés.
 • Az épületek energiaellátásáról a tetőkön lévő napelemek gondoskodnak, mellyel energia, és áramellátás szempontjából függetleníteni tudta magát a városi közműszolgáltatástól.
 • A kútfúrási engedélyekről még gondoskodni szükséges, de az önálló vízellátáshoz szükséges szivattyúk, tisztító berendezések, és egyéb eszközök már rendelkezésre, és beüzemelésre várnak. Későbbiekben ennek megfelelően az ideiglenes közvízellátástól is függetlenedhet a telek.
 • A telket komplex biztonságirendszer felügyeli, beléptetőkkel, és biztonsági kamerákkal majdhogynem minden sarkon, de ezt esztétikailag igyekezett Patrick úgy megterveztetni, hogy ne legyenek kifejezetten feltűnőek se a dolgozók, se pedig az esetleges vendégek számára.
 • Az épület üzemeltetéséhez, és rendbentartásához egy komplett személyzet járul hozzá, szakáccsal, takarítókkal, a járművek, és egyéb eszközök karbantartása miatt szerelőkkel, és egyéb karbantartókkal, biztonságiakkal, melyeket felvételéről mindegyikről Patrick személyesen gondoskodott. Főként Svájcból hozatta embereit..
 • Az alsó, alagsori szint mindenki számára tabu: az Jason Steward fennhatósága alá tartozik, ő felel a szerverekért is, amik az épülethez tartoznak (és például a biztonsági rendszert is üzemeltetik). Neki külön bejárata is van a részleghez, és mellesleg egy komplett lakórész van kialakítva számára. Jaj annak, aki ok nélkül merészkedik le a pokol szervertermeibe...
 • A földszinten találhatóak az élhetőséghez szükséges fontosabb terek, mint például a konyha, ebédlő, a garázs, a géptermek, raktárak, stb.
 • Az első szinten találhatóak a személyzeti lakrészek is. Itt helyezkednek el a fürdők, irodai helyiségek, egyéb vendéglátó szobák, tárgyalók, továbbá egy kompletten felszerelt edzőterem is, mely a dolgozók rendelkezésére is áll, amennyiben kedvük, és idejük engedi. Természetesen ezen a szinten is van étkező helyiség, amennyiben a földszinti nem felelne meg az elvárásoknak.
 • A második szint Patrick von Glutberg lakó- és dolgozórészlege. Ehhez a részhez csakis neki, és az esetleges takarító, és karbantartó személyeknek van hozzáférése (nekik ideiglenes), valamint Jasonnek, és Arthurnak. Ezen a szinten található Arthur von Loh lakrésze is.Erről a szintről nyílik a titkos átjáró a legfelső szintre is, egy könyvespolcon keresztül.
 • A harmadik szint Patrick tényleges magánlakrésze, ahová csakis neki van hozzáférése, és a létezéséről mindössze Arthur, Jason, és Patrick maga tudnak. Vészhelyzet esetén Arthur is fel tud jutni a titkos szintre, azonban a biztonsági-, és riasztórendszerek, továbbá a biztonsági szabályzat erről általánosságban gondoskodnak, hogy ne kerülhessen sor. Ezen a részen nincsenek egyedül kamerák, az infraérzékelők, és egyéb figyelő berendezések azonban ígyis elegendő védelmet nyújtanak. Ezen a szinten szokott Patrick gyakran valódi alakjában tartózkodni, és itt szokott gyakorolni arcanosa-formájában.
 • Az épületegyütteshez tartozik egy fedett úszómedence is, komplex vízcserélőrendszerrel, melyet szintén a későbbi kútfúrási módon próbálják majd működtetni, addig viszont a közvízkészletből tartják üzemképesen.
 • Az épülethez tartozik még továbbá egy titkos bunker is, külön alagútjárattal, mely kivezet Kálavölgyből a város széléhez. Természetesen ezt is őrzi külön biztonsági rendszer.

  Az épületen viszonylag szűk ablakok találhatóak, kevés a nagyobb, tágasabb szoba benne, ugyanakkor minden, ajtóval el nem zárt rész jól belátható. Könnyű szerkezetű épület, azonban sok extra alátámasztással, és ügyes statikai megoldással van gazdagítva, mely lehetővé teszi, hogy alapjáraton könnyű szerkezete több szintet is elbírjon magán. A sziklás alaptalaj is elősegíti ezt.

  A bejárati kapunál külön biztonsági őrök gondoskodnak az ellenőrzésről. A kert nem is igazán nevezhető kertnek, mivel térburkolóval lefedett területről van szó, aszfaltozott, és kikövezett utakkal. Viszonylag kevés a zöldterület aránya a telken.

 • Dátum: Mar 3 2017, 09:49 PM

  Mesélő

  32
  válasz

  Vidra  Annyira késő volt, hogy az már koránnak is elkönyvelhető. Nem mintha ez Vidrát zavarta volna, sokszor megesik, hogy nem alszik éjjel. Lendületes léptekkel haladt végig Kálavölgy bekamerázott utcáin. Útközben összeszedett egy amolyan földbe szúrható kerti díszt, aminek flamingó alakja volt. Kellemesen elbabrált vele amíg elért a céljához. Ott ismét szilárd talajt adott neki, habár fejjel lefelé. Ledobta mellé a motyóját is, majd megpaskolta az égnek meredő lábat.

  -Vigyázz rá, amíg visszatérek - mondta teljesen komoly arccal a dísztárgynak, majd kicsit odébb ment és bemászott a kertbe. Ismerős volt már errefelé, szóval pontosan tudta hol és miképp tud bejutni úgy, hogy ne zavarja meg senki amíg elér a célszemélyhez. Fütyörészve, zsebre dugott kézzel ment a bejárathoz. Az ajtó előtt megállt és várt egy kicsit, ám mivel nem tűnt fel senki, aki kinyitná neki, így kénytelen volt maga benyitni.

  Mily meglepő, nyitva volt. Mármint tényleg, Vidra meglepődött, de örült a váratlan egyszerűségnek. Akármiért is volt. Szóval kényelmesen besétált és meg sem állt egészen addig a bizonyos alagsori ajtóig. Ott pedig jól ráfeküdt a "NAGY PIROS GOMB"-ra.

  -Énekesnő a kottáival megérkezett és csak rád vár - jelentette ki, amint a legapróbb neszét meghallotta a hangosbemondó apró kattanásának, miként azt bekapcsolták. A megfelelő időben, a megfelelő helyre jött, szóval nem aggódik, hogy eltévesztett valamit.

  Dátum: Apr 2 2017, 07:45 PM

  Játékos

  16
  válasz

  Patrick


  Az éjszakából hajnal lett, a hajnalból pedig egy...várjunk, fontos most ez? Nem, ezúttal nem Patrick von Glutbergnél kezdődik a szín, hanem egyik kedvesnek csak alkalmanként nevezhető barátjánál, szóval egy kicsikét fogalmazzuk át a dolgot.
  Szóval...elcseszett éjszakából filmszakadásos hajnal. Így lehetne leginkább leírni Jason Stewardnál egy átlagos estét. A bunkere nyugalmában, melynél folyamatosan lehetett hallani, ahogy egy-egy teljesen fölösleges gizmó ritmikus üzemhangjait, a fiatalember egy szemétkupac tetején, tátott szájjal aludt. Szemétkupacot említettem? Elnézést. A szemétkupac tartalmazott egy törött, szebb napokat is látott széket, egy szakadt Mona Lisa kópiát, nagy mellekkel, szőke hajjal, és Aquára photoshoppolt megjelenéssel, egy pár szakadt katonai bakancsot, egy szakadt, kinyílt ejtőernyőt, és még megannyi szükségtelen, de pont ideálisan Jasonre jellemző kacatot. Nem lehet tudni biztosra, hogyan került megalkotásra eme kompozíció, de annyi bizonyos, hogy Jason számára tökéletesen képviselte a "keleti kényelem" fogalmát.
  Valószínűleg valami horribilis színvonalú álma lehetett, mert időnként belerúgott párat a közelében lévő eszközökbe, melyek közül egy kakukkosóra kifejezetten nemtetszését fejezte ki a gesztusra...legalábbis erre lehetett következtetni a szisztematikusan ismétlődő "B*zd meg!" visszajelzésből. Röviden szólva, minden a megszokott vágányban terelődött, amikor is a hatképernyős munkaállomáson egy boríték jelzés kezdett el villogni. Egy populáris számítógépes játék mesterséges intelligenciájának hangján a következő üzenetet lehetett hallani:

  "Jó reggelt, te életképtelen nyomoronc. Vendéged van, szóval emeld meg a kis fenekecskédet, mert..."

  A hang elhallgatott, majd egy légvédelmi sziréna kezdett el szólni a bunkeren belül, hozzá egy rikítóan idegesítő férfi hanggal:

  "V-TÍPUSÚ RIASZTÁS! V-TÍPUSÚ RIASZTÁS!"

  Jason azon nyomban felpattant, és a monitorhoz rohant, ahol már látta is, ahogy az egyik biztonsági kamera rögzíti az érkező üzleti partnerét. Sandán elmosolyodik, majd mikor Vidra az ajtóhoz kívánt nyílni, egy gombot ő is megnyom ezzel egy időben.
  '-Szezám tárulj... -jegyezte meg. Ezt követően felnézett a világító légvédelmi szirénára, majd egy csavarkulcsot felé hajítva elhallgattatta az eszközt. -Kuss...
  Folyamatosan figyelve Vidra mozzanatait, már várta, amikor az ajtóhoz érkezik. Mikor az rádőlt a "NAGY PIROS GOMB"-ra, szépen megigazította ruháit, és komornyikos hangvételben beszólt a hangosbemondóba.
  '-Az énekesnőt már várják a kilences számú várkastélyban. Kérjük lépjen át Narniába a ruhásszekrényen keresztül! -jelentette ki, majd az éles hanggal az ajtó jelezte is Vidra számára, hogy a bejutás engedélyezve lett számára.

  Dátum: Apr 3 2017, 08:36 PM

  Mesélő

  32
  válasz

  Vidra


  A válaszra elégedetten görbült mosolyra a szája, majd ellökve magát a gombtól, be is lépett az ajtón. Habár az éles hang miatt még mindig sípolt a füle, így folyamatosan azt piszkálta, precízen csak a kisujját használva. Végighaladt a szedett-vedett, leginkább szombati bolhapiacra emlékeztető helyiség szobáin, egészen addig amíg meg nem találta a keresett személyt.

  -Csá Angolna! Látom még mindig remek lakberendező vagy - egy gyors körbepillantás bőven elég volt ahhoz, hogy megállapítsa, ügyfele ismét átrendezte a helyet és új szemetek is előkerültek. Szeme megakadt a Mona Lisa újragondoláson és rámutatva, vigyorogva nézett ismét Jasonre. - Na az ott kurvajó! Mióta vagy ilyen művészlélek?
  Amíg a válaszra várt, elkezdett keresgélni a kabátja belső zsebében.

  Dátum: Apr 5 2017, 10:25 PM

  Játékos

  16
  válasz

  Enigmatikus Angolna


  Jason hatmonitoros munkaállomása széles, fekete forgószékében ülve várta vendégét. Ahogy Vidra megszólította, a szék lassan körbefordult, ő maga pedig eszelős pofájával nézett rá, miközben ölében egy kék plüsscicát simogatott.
  '-A zseni átlát a káoszon, kedves Vidra. -jegyezte meg hűvösen, mély hangon. Kis hatásszünetet tartott, majd újfent megszólalt. -Ezt mindig is meg akartam játszani.
  A fiatal Aqua el is dobta magától a plüssmacskát, majd odament, hogy egy baráti öklözéssel üdvözölje fajtársát: '-Mi a pálya, Vizilény? -kérdezte, majd meg se várva a választ, a Mona Lisa hasonmás felé fordult. - Ja az? Csak mióta "jutányos áron" találtam progit hozzá. Tele van a gépem hasonló baromságokkal, ha akarsz nyomatok neked is néhányat. Mindenütt jól mutat: falon, füvön, fán, teherautón, kirakatban, postán, hírportálon...
  Jason figyelmét nem kerülte el a kézmozdulat. Szemei egy pillanatra fel is csillantak, de nem tette szóvá. Helyette inkább barátja arca felé fordult, őszinte mosollyal.
  '-Mennyire érsz rá ma este? -kérdezte kíváncsian. -Csak mert...nemrég szereztem meg egy igazi kincset...ha van kedved megnézni.


  Dátum: Apr 6 2017, 08:38 PM

  Mesélő

  105
  válasz

  Vidra


  -Persze aztán meghurcolnak a "jófiúk" - utasította el az ajánlatot, nevető hangon - Tél vége óta a utánam lihegnek, elég nyálas már a nyakam, szal' megvárom amíg az megszárad... Aztán visszatérünk még erre a témára - egészítette ki a választ némi indoklással. Nem gondolta, hogy haverja pontosan érteni fogja, de ez egyáltalán nem baj neki.

  Elővette végre a kis csomagokat - Az ár a szokásos, minden a régi - mellékelte a mondatot, miközben átnyújtotta a rendelést. Addig viszont nem fogja elengedni, amíg a lóvét nem kapja meg a másikba.

  -Na mi van, randira akarsz hívni? - vigyorgott a marasztaláson, kíváncsian várva, milyen céllal is akarja az Angolna, hogy itt lógjon még.

  Dátum: Apr 16 2017, 06:16 PM

  Játékos

  16
  válasz

  Enigmatikus Angolna


  -Uhhuhuhhúúúú! Már alig várom! Kupidó megy, és tűpárnává nyilazza a kék madarakat, miközben az ok a saját ürülékükben botorkálnak...Kezdem tervezni a célpontokat. -jegyezte meg fellelkesülve az Aqua.
  Ezt követően Vidra az üzletre tért. Egy pillanatra mintha nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon halvány kétely szikrányi villanása jelent volna meg Jason arcán. Talán megérzett volna valamit? Egyelőre nem tudhatjuk biztosra, ugyanis ugyanolyan izgatott, és...jellegzetesen aquás megnyilvánulással Jason nevetett egyet a felé átnyújtott "anyag" láttán (nem lenézően, inkább vidáman).
  -Ohohohóóóó! Csakhogy ezúttal az alkalmat kicsit rendhagyóra terveztem, ugyanis nem én fogok fizetni, kedves barátom. -pördült meg felemelt karokkal az ifjú. Már szinte várta, ahogy Vidra a váratlan körülmények hatására azonnal hátrálni kezd, így gyorsan igyekezett ezt megelőzni, és átugorva egy szemétkupacon az útját állta.
  -Hallgass végig, kérlek! Az illető megbízható, és technikailag az eddig tőlem kapott suska is mind tőle volt. A biztonsági rendszerekért én felelek, és te is tudod, milyen nehéz innen akárhová ki-bejutni. Max egy extra plutóniumtöltetes atombomba tudna bekukucskálni, hogy kihallgatózzon. -fejtette ezt ki mind egy levegővétellel. Miután kifogyott a szuszból, jól megszívta tüdejét ismét levegővel. -És nagyon-nagyon-nagyon-nagyon-nagyon szépen szeretnélek megkérni, hogy segítsd ki őt, és engem is így egy kis szívességgel.
  Jason egy pár másodpercet várt, majd eszébe jutott, mivel is szerette volna marasztalni Vidrát korábban. Látványosan homlokára csap, majd az egyik oldalsó fiókból (melyhez szekrény, vagy asztal nem tartozott) lassan...óvatosan...drámaian...előhúzott...egy DVD-tokot.
  -Nem leszek hálátlan, ugyanis...megszereztem...az Aranyfogú Cápavadász titkos rendezői változatát! -kiáltott fel, a magasba emelve a tokot, ezúttal kinyitva, a másolt DVD-re alkoholos filccel skiccelt borzalmasan életszerűtlen cápával dekorált kincset tartalmazó tokot. -Egy egész stúdiót kellett meghackelnem érte. Átverekedtem a biztonsági embereiken, megfektettem a főnök titkárnőjét, aki elvezetett a biztonsági adatszervereikhez, ahol arany merevlemezeken őrizték...EZT!
  Lassan, kimérten, akár egy udvari bolond, aki épp lovagot játszik, magasra emelve lábait lépkedve felé egy fél méterre előtte megáll, majd letérdel elé, felé nyújtva a nyitott DVD-tokot.
  -Hálám, és kiengesztelésem jeléül a meglepetésért...EZ MIND A TIÉD LEHET! -kiált fel ismét. Sandán felpillant azért Vidrára még. -Ha gondolod, Monába csomagolom neked.

  Dátum: Apr 22 2017, 06:44 PM

  Mesélő

  32
  válasz

  Vidra


  Jason közlésére, hogy nem ő fog fizetni, visszahúzta kinyújtott kezét és hátrált egy lépést. Nem is a mondanivaló miatt, inkább a másik megnyilvánulásaitól akart kicsit távolabb kerülni. Ugyan mindketten aquák, Vidra nem pörgött ennyire, főleg ha üzletről volt szó. Gyanakodva hallgatta a Jason ledarált mondatait. Amint szóba került valamiféle főnök személy meg szívesség, elrakta vissza a zsebébe a zacskót és karba fonta kezeit.

  -Tudod te is, hogy.. -nem fejezhette be, mivel úgy tűnt, a másik aqua egyáltalán nem figyel. Végigvárta a pörgését, majd amint ismét levegővételhez folyamodott, felemelte a kezét, a másik arca elé, hogy végre maga is szót kapjon.

  -Nincs szükségem ilyesmire. - tolta vissza a felé nyújtott tokot. - Tudod, te is, hogy üzletben csak a készpénzt fogadom el fizetségül, szóval vagy most adod oda a lét, vagy az anyag nálam marad. Szívességeket pedig nem adok csak úgy. - hangja szokatlanul komoly volt, mintha nem is Vidra lenne. Valahol sejtette, ki lehet a névtelenül emlegetett személy, ha pedig tényleg ő, akkor az még kapóra is jöhet. Egy időben tervezte a találkozást, de mindig közbejött valami, leginkább a ház körül szaglászó kellemetlenkedő alakok. Persze mindez nem ütközött ki rajta és szerencsére még egy aqua hallása se olyan jó, hogy más gondolatát hallja. - Kiről és miről lenne szó?


  Pages: (2) 1 2 
  VÁLASZ
  ÚJ TOPIC


   


   

  A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

  © Arcana Bellum, 2017