NOT A FAREWELL
Üzenő

 
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Vidra, Arcanosa (Aqua)

Dátum: Oct 9 2016, 10:12 PM

Mesélő

105
válasz

Általános

29 év | Aqua | Férfi

SZÜLŐFÖLD

Március 14., Hollandia

TARTÓZKODÁSI HELY

Lorin főleg belvárosi utcáin

FOGLALKOZÁS

Drogdíler

TÖRTÉNET

Emlékei szerint magányosan kelt ki egy öböl sekélyebb vidékén. Az első néhány hónapját egyedül töltötte, úszkált, mint hal a vízben és apró tengeri élőlényeket fogyasztott. Másfél éves koráig nem találkozott sem emberekkel, sem más arcanosákkal. Ám nagyjából ekkortájt megjelent egy Aqua pár a vízparton, akik magukhoz fogadták. Onnantól ők voltak a szülei, még ha erre nincs is konkrét bizonyíték. Sosem kérdezte, hogy hol voltak élete első 18 hónapjában, de nem is érezte, hogy magyarázatra szorulna, természetesnek vélte. Végre rendes lakásban élt és el kellett sajátítania az emberré válás képességét, ezek azonban egy hátránnyal is jártak: alvási problémákkal kezdett küzdeni. Az emberek között sosem tudta magát elég biztonságban érezni, pedig sosem ártottak neki és nem is félt tőlük.
Vidrát az anyja megkötés nélkül nevelte, így amint nagyobb lett a fiú, többször is elkószált a közeli városokba, vagy egyéb helyekre. Sokszor visszatért az otthonuktól távol eső öbölbe, ahol élete első időszakát eltöltötte, és úszott a vízben. Az iskolából is párszor kimaradt, de ez nem hátráltatta, mindig sikeresen zárta a tanéveket, kicentizett igazolatlan hiányzásaival és év végi átlaggal. Fontos volt számára nevelője, hiszen ő volt az egyetlen közeli ismerőse nagyon sokáig. Hálás volt neki a befogadásért is, amiért gondoskodott róla és nem volt hiánya semmiben. Ezt a törődést várta volna az apajelölttől is, de sosem kapta meg.
Apja gazdag családból származott, viselkedésre egyáltalán nem lehetett megállapítani róla, hogy melyik dinasztiához tartozik, legfeljebb a laza kötelékei és kissé szórakozott életmódja jelezhette. Ritkán jelent meg, ám akkor pénzzel halmozta el a fiát és az anyát, akiknek így gondtalan élete volt. Elbeszéléseiből csak annyi derült ki, hogy járja a világot, utazgat minden felé. Vidra nem sokat tudott róla és hamar elkezdett ellene fordulni, amiért soha nem válaszolt a kérdéseire, amikor váratlanul feltűnt. Az sem tetszett neki, hogy amilyen hirtelen megjelent, úgy is tűnt el. Mindenféle köszönés nélkül.
Miután leérettségizett, apja megjelent náluk és megkérte az anyját, hogy menjen vele ezúttal, ő pedig gondolkodás nélkül egyezett bele. Vidrát meg se kérdezték arról, hogy akar-e ő is menni gondolván, hogy már felnőtt, majd ellesz magától. Ebben nem is kellett csalódniuk, a fiú egészen önállóvá vált már ekkorra, így nem okozott neki különösebb gondot, hogy egyedül éljen. Habár a tény, hogy kérdés se volt maradása, bántotta. Ugyan az apja a mai napig küldözget neki véletlenszerű időközönként változatos összegeket a számlájára, ő ebből szinte semmit nem költ el. Eladta a korábbi lakásukat is, és bár gyakorlatilag már ő is gazdagnak számít, az utcán éli mindennapjait és ott is hajtja álomra a fejét. Ezt részben az izgalmasabb élet miatt, részben a szülők felé irányuló dacból teszi.
Már egészen fiatal korától elkezdett érdeklődni az arcanosák titkos élete felé és amint szülei kiléptek a képből, be is szállt a dolgok közepébe anélkül, hogy ezt bárki kérte volna. Mindezt pusztán a fordulatos, sosem unalmas életvitel fenntartása végett tette. Ekkortájt vette fel az azóta is használt Vidra elnevezést, ami szerinte tökéletesen illik rá. A valódi nevét nem használja, így senki nem is tudja, mi lehet az.

SZEMÉLYISÉG

Tagadhatatlan Aqua. A spontán szervezett(len) élet a lételeme, mindig nyitott az új lehetőségek, új irányok felé. Ha valami felkelti az érdeklődését, akkor teljes odaadással rajong érte, de ez a tűz hamar kialszik. Ritkán azonban hosszabb időre is fenntartható az érdeklődése, de ehhez folyamatos új impulzusok kellenek.
Legyen szó bármiről, ő benne van a legvéletlenszerűbb akciókban is, csakhogy legyen történés a mindennapjaiban és sose unatkozzon. Főleg magányosan, pártfoglalás nélkül van jelen, de esetenként ez változhat. Nem célszerű egy csapatban lenni vele, ugyanis könnyen ráunhat a dologra akár annak közepén és gondolkodás nélkül hátrahagy mindent. Ha valaki azt akarja, hogy figyeljen rá, vagy arra amit csinál, mindenképpen lendületesnek kell lennie. Másképp egy unott ásítás kíséretében lesz otthagyva.
Nagyon jól rögtönöz, általában a legnehezebb helyzetből is talál kiutat, főleg kissé váratlan, időnként nevetséges megoldásokkal. Persze ő is került már kutyaszorítókba, de eddig túlélt mindent.
Nem túl megbízható azt tekintve sem, hogy gyakran szolgál információkkal olyanok számára, akik kárt okozhatnak, ám erről jelen állás szerint senkinek sincs tudomása. Ezt javarészt egyéni, rövidtávú célok elérése érdekében teszi. Ugyanakkor az arcanosáknak is rengeteg dolgot elejt olyan dolgokról, melyeket az utcán élve tapasztal, ám mások figyelmét elkerülik. Olykor azonban félretájékoztat másokat, főleg szórakozás céljából.
Komolyságot ritkán ugyan, de képes mutatni. Ilyenkor viszont magát helyezi minden és mindenki elé, bármi is történjen. Esetenként a számára aktuálisan fontos személyeket is számba veszi.
Kapcsolatai lazák, nem túl időtállóak. Szinte mindenki hallott már róla, esetleg ismeri is személyesen, ha pedig nem, akkor hamarosan összefut vele így vagy úgy. Barátai nem igazán vannak, legalábbis nem a hagyományos értelemben.
Sokszor újságolja el minden apró élményét akár random személyeknek is, akkor is, ha egyáltalán nem kíváncsi rá a másik. Érdemes azonban figyelni rá, hiszen a sok érdektelen információ között hasznos apróságok is megbújhatnak. A faggatásra viszont épp ellenkezőleg reagál, még véletlenül sem mondd semmit, ami lényeges lehet, vagy egyáltalán igaz.
Az emberré válási képességét rendkívüli módon kitolta, annak idejét tekintve. Nem ritka nála, hogy hetekig bírja eredeti alakja felvétele nélkül. A csúcsa azonban még neki is csak négy hétnél tart jelenleg. Ennek hátulütője, hogy ugyan emberből eredeti alakba könnyen vált, ám visszafelé igen nehezen működik az átváltozás.

ÉRDEKESSÉGEK

• Nincsenek gátlásai afelé, hogy hol is feküdjön le aludni.
• Altatófüggőségben szenved, állítása szerint anélkül nem tud aludni. (Placebo)
• Hajléktalan létére általában tiszta és igényes a külsejére.
• Alapvetően inkább hetero, de nem zárkózik el egyéb dolgoktól sem
• Van egy motyója, ami tulajdonképpen egy régi katonai zsák felturbózva extra zsebekkel. Ebben tartja nagyjából mindenét, habár nem vigyáz rá annyira. Általában kiesik a kezéből itt-ott és utólag jut eszébe, hogy azt amúgy nem kéne elhagyni.

Megjelenés

Valóság

Álca

Alapszíne sötétszürke, melybe a fejétől induló, a teste felé elhalványuló világosabb csíkok tarkítanak bele. Uszonyai zöldeskék színűek, a testéhez mérten kissé rikítónak is tűnhetnek. Ezekben rengeteg lyuk található, melyek között akadnak nem szándékos sérülések nyomai is. A füléinél lévő uszonyokon több szakadás jellegű vágás is található, illetve itt lyukak nincsenek. Szeme világoskék, de bizonyos fényviszonyoknál zöldnek is tűnhet. A mellkasán van egy hosszú, keskeny sebhely, de a csíkozás miatt annyira nem feltűnő. Átlagos magassága van ebben a formájában, de valamivel hosszabb a teste a megszokottnál. Ennél fogva kiemelkedően hajlékony, könnyedén és gyorsan mozog, főként vízben.
Derékig érő, sötétbarna, egyenes haja van, melyben a jobb oldalon egy zöldre festett sáv húzódik. A szeme zöldeskék árnyalatban csillog, melyek alatt sötét karikák húzódnak, az alvás hiánya miatt. Magasnak számít az emberek között, hiszen 193 centivel büszkélkedik. Testalkata vékony, de ez főleg a magassága miatti optikai csalódás, hiszen a súlya teljesen átlagos a méretéhez viszonyítva.
Öltözködése réteges, több póló, pulcsi, esetenként kabát is van rajta egyszerre. A pólóin többnyire zenékből vett idézetek szerepelnek, ám ezeket szinte mindig eltakarja a fekete bőrkabátja, melynek vállán fém tüskék sorakoznak. Nyakában mindig megtalálható egy fekete-fehér mintás sál, amit sokszor az arca elé húz. Ilyenkor csak a szemétől felfelé látható az arca. Alulra általában valamilyen lábhoz simuló, sötét színű sokzsebes nadrágot vesz fel. Mindig van belefűzve öv, ami látszólag csak dísznek szolgál, ezen pedig különböző láncok lógnak. Lábfejére hosszú szárú bakancsot vesz, aminek fűzőjét folyton cserélgeti, mindig más színre, olykor felemásra.

Arcanosa anyajegye a jobb tenyerén található, melyet egy ujjatlan kesztyűvel takar el.

Dátum: Feb 25 2017, 11:40 PM

Mesélő

105
válasz

Vidra


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=164"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Permanent+Marker" rel="stylesheet"> <div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/vidra_ember.png); background-position: 30% 40%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family:  'Permanent Marker', cursive; font-size:36px;">Vidra</div></div></a>[/dohtml]Vidra


CODE
[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=164"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Permanent+Marker" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/vidra_nozi.png); background-position: 90% 40%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Permanent Marker', cursive; font-size:36px;">Vidra</div></div></a>[/dohtml]


VÁLASZ
ÚJ TOPIC


 


 

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017