NOT A FAREWELL
Üzenő

 
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Crystal Cadence Clark, Arcanosa (Aqua)

Dátum: Aug 30 2016, 11:41 AM

Mesélő

105
válasz

Általános

Crys | 19 év | Aqua | nő

SZÜLŐFÖLD

Augusztus 8, USA, New York

TARTÓZKODÁSI HELY

Kálavölgy

FOGLALKOZÁS

Egyetemista, matematika – informatika szakon elsőéves.

TÖRTÉNET

A szülei ember alakban ismerkedtek meg egymással, későn derült ki, hogy mindketten arcanosák - ráadásul egy dinasztiához tartoztak. Nem tervezték előre a gyereket – sőt, egyáltalán gyereket sem szerettek volna. Az egész csak egy kalandként kezdődött, ami kicsit rosszul végződött, de már nem volt mit tenni: úgy döntöttek, hogy "együtt" felnevelik a tojást. Épp annyira nem voltak szívtelenek, hogy a part mellett hagyják, mégis csak a gyerekük volt, egy darabka belőlük, vagy mi… De nagyjából ez volt az egyetlen jele annak, hogy a szülei törődnek vele. A kicsi egyedül kelt ki egy környékbeli öbölben. Kikelése után pár órával találkozott az édesanyjával, aki hazavitte az otthonukba.

Első pár évét a nyüzsgő New Yorkban töltötte – a városban, ami soha nem alszik. Az első hónapban a szülei sem aludtak túl sokat miatta, Crys folyton megébredt valamilyen zajra. Fiatalok voltak a szülei – a húszas éveik elején jártak - nem tudták még, hogy mit kezdjenek egy gyerekkel: csak egy púp volt a hátukon a kicsi. Igaz, az első pillanattól kezdve dadát fogadtak mellé, de a csecsemő gyakori sírását ő sem tudta mindig gyorsan csitítani. Nem bírták sokáig elviselni, és, mivel nem költöztethették ki őt, Lorinba költöztek. Már korábban többször is eljátszadoztak a költözés gondolatával, de addigra már nem volt más választásuk, az ottani körülményeket nem tudták tovább elviselni. A Kálavölgyben vásároltak maguknak egy másik házat – de azért a New Yorki otthonukat is megtartották, ki tudja, talán egyszer még a hasznukra válhat... például amikor Crystal felnő és Lorinban hagyhatják egyedül. Kellemes, csendes környezet, első ránézésre ideálisnak tűnhet egy gyerek felnevezésére, de a már majdnem ötéves Crys nem így gondolta. Összepárosítva a méretes üres házzal pár év után unalmassá és nyomasztóvá válik.

Egészen 13 éves koráig szenvedett a bezártságban, majd egy augusztusi nap után elkezdett rendszeresen az utcákon csatangolni és jobban megismerni a várost. Korábban is előfordult egy párszor, hogy elszökött otthonról, de ezután majdnem többet volt kint, mint a házukban. Kedvenc helyei közé tartozott a belváros, imádja az ottani nyüzsgő életet, ez azóta vonzotta őt, amióta először járt ott. Gyakran ott található, a környéken élők egy része valószínűleg azt gondolja róla, hogy árva és/vagy hajléktalan, hiszen évek óta olyan sokszor csatangolt már ott. Előfordult, hogy takarót, ételt vagy italt ajánlottak fel neki, néhányan még pénzt is szórtak már elé, ő meg nem győzte magyarázni, hogy mindez szükségtelen… Nem egyszer kísérték már haza őt aggódó lakosok vagy rendőrök is.

Az egyik nő, Margaret, aki hazakísérte a tizenhárom éves kislányt egészen közel került hozzá. Miután meglátott egy részletet abból, hogy Crys hogyan viszonyulnak a gyerekneveléshez, nem hivatalosan magához vette Crystalt. Ebben az sem akadályozta meg, hogy ő és családja nem volt túl jó anyagi helyzetben, anyja helyett anyja lett a kislánynak. Crys néha átszökött Margaretékhez – nem mintha a szülei ellenezték volna, vagy túlzottan érdekelte volna őket, de azért engedélyt nem kért, inkább egy néma egyesség volt: Crystalnak lett családja, a szülei pedig kevesebbet látták, így mindenki jól járt. Margaret családjánál összebarátkozott a fiával, Jasonnel is. Az első pillanatól jól kijöttek egymással, ő lett Crys első (nagy) szerelme, bár kapcsolatuk nem tartott túl sokáig, de később még jó barátok maradtak, különösen mert már egy bandához tartoznak.

Amint még idősebb lett – 15-16 körül - előfordult, hogy csak aludni járt haza, vagy még arra sem. Az éjszakát gyakran Margaretéknél vagy barátoknál töltötte. Az eltelt évek alatt egyre jobban elzüllött, de ez a szüleit továbbra sem foglalkoztatta. A rendőrök ekkor már kisebb bűntettek miatt kezdték furikázni őt, pl. bolti lopás – nem mintha rá lett volna szorulva, inkább csak az izgalom miatt tette. Jasonnel és a banda többi tagjával nem egyszer közösen kerültek bajba lopás vagy vandalizmus miatt. Néhány alkalommal el is kapták őket, de nem egyszer büntetlenül is megúszták. Elkapták már őket a Lovagtéri szobrok átfestéséért – ők kellett levakarják a festéket róluk. Lopásért a bevásárlóközpontban - de pár kisebb üzletben, pl. a Jegenye-hegység környékén nem csípték el őket. De sikerült pár grafitit alkotni az aluljárónál, és egy elhagyatott, romos irodánál – ezeket is sikerült megúszniuk büntetlenül. Egyszer majdnem beszöktek a volt elmegyógyintézethez, de egy arra járó ember megzavarta őket, így nem sikerül nekik: de tervben van az akció megismétlése. Általában a Hosszúligetben vagy a belvárosi sikátoroknál találkoznak, ha egy kevésbé nyüzsgő helyet szeretnének – de bázisuk is van a belváros szélén, egy elhanyagolt, romos épület, pár kopottas bútorral berendezve. Ha épp nem az előbbi helyeken tartózkodik, gyakran jár az uszodába vagy a szigetparthoz, folyóparthoz, utóbbiaknál főleg éjjel fordul meg. Otthon keveset van, nyomasztónak találja az üres házat. A barátai Jason kivételével nem tudják, hogy hol lakik, és nem is szeretné, ha megtudnák. Már majdnem hat éve a banda büszke tagja, ők a második családja. (A félreértések elkerülése végett: Az első családja Margaret, a férje Thomas és gyerekeik: Jason, Nathaniel és Lucy, harmadik családja nincs.).

Igaz, az idő múlásával egyre jobban megkedvelték egymást a szülei, mondhatni már szerelmesek lettek egymásba – de ennek ellenére Crys születése óta nyitott kapcsolatban éltek. A gyerek miatt tartották a kapcsolatot egymással, néha még egy fedél alatt laktak, de amúgy bármelyikük folytathatott bármilyen viszonyt bárkivel. Emiatt Crys gyerekkorában sokféle ember megfordult az otthonukban, akik pár napig, vagy csak egy estére maradtak, majd nem látta őket többé… kevesen tértek vissza még egy alkalommal. Csak akkor értette meg a miértjét, mikor már idősebb lett. Crysnek a szüleivel mindig is az aquakra jellemző laza kapcsolata volt: sokat utazgattak, de mindig széthúztak. Amíg kicsi volt általában vagy az apja vagy az anyja utazott valahova, míg a másik szülő vigyázott a gyerekre – pontosabban csak egy fedél alatt tartózkodott vele, a neveléses részre ott volt a dada, a szülő jelenléte csak a látszat kedvéért kellett. Elég jól játszották a szerepüket, a külső szemlélő számára hétköznapi, szerető családnak tűnhettek, pedig nagyon nem voltak azok.

A szülők vigyázása nagyjából kimerült abban, hogy ha éppen olyan kedve volt, rakott valamilyen ételt a lány elé, meg kirakta a konyhapultra Crys heti zsebpénzét – de gyakran ez is a dadusra maradt, aki egészen Crystal 15 éves koráig velük élt, majd elbocsátották. Crystal kedvelte őt, de nem túlságosan. A szüleivel együtt rá is dühös volt, amiért annyira nem foglalkoznak vele, 13 éves kora után pedig a kapcsolatuk jelentősen megkopott. Fontosabbak lettek számára a barátai és Margaret, akik az új családjává váltak. Pontosabban ekkor kapott csak családot.

Crys néha elutazott az egyik szülőjével, de nagyon ritkán olyan eset is előfordult, hogy mindhárman utaztak. Mikor szülei egyedül utaztak el, általában dolgozni mentek, máskor szimplán szórakozni egy kicsit, elfeledni az otthoni aprócska, fiatalkori hibát... igaz, a szüleit és életmódjukat ismerve elképzelhető, hogy a nagyvilágban valahol szaladgál még pár féltestvére, akikről ő nem tud. A rengeteg becenevét a szüleitől kapta: Crys, Ysel, Cady (Candy), Cadie, Cay, vagy bármi... Kb. annyi néven szólították már, hogy a brokkoli megszólításra is felkapná a fejét, ha szülei szájából hangzana el. Párszor már megfordult a fejében, hogy az iratai nélkül a szülei a teljes nevében sem biztosak... Említésre méltó még, hogy Coralnek és Luciusnak szólítja őket, sosem anyának vagy apának. Neki Margaret az anyja, és Thomas az apja.

Ysel még nem tudta meg, hogy pontosan mivel is foglalkoznak a szülei, de alkalmanként szép összegeket keresnek belőle. Amint nagyobb lett egyre gyakrabban maradt egyedül otthon a méretes házban, emiatt viszonylag hamar megtanult gondoskodni magáról – nem mintha korábban sokkal többet törődtek volna vele. Amint elég idős lett hozzá mindkét szülője elutazott. Feltehetőleg kihasználják a New Yorki otthonukat, ha épp nem a világ másik felén tartózkodnak, minél távolabb a gyereküktől. Crys jelenleg egyedül él a városban, mostanában egyre ritkábban találkoznak személyesen az ál családjával, néha egy netes vagy telefonos beszélgetés és kész. Szülei havonta küldnek neki pénzt, hogy éhen ne haljon. Az iskolát sosem kedvelte, de azért bejárt és miután végzett a továbbtanulás mellett döntött, nem szeretne még sokáig a szüleitől függni. Igaz, a befolyásuk és meggyőzőképességük gyakran jól jött neki a rendőrséggel szemben... de majd keres más módszereket a balhéi megoldására.

SZEMÉLYISÉG

Örökmozgó, vidám természetű. Talán sosem nő fel teljesen, általában kissé gyerekesnek gondolják a makacs optimizmusa és nagy energiamennyisége miatt. Idegenekkel kezdetben visszafogottabb, de gyorsan feloldódik.
Ha valakit megkedvel, nehezen lehet lerázni, mindig kötődni fog az illetőhöz és segít, ahol tud. Vagy legalább megpróbálja... szeret próbálkozni. Úgy gondolja, hogy csak egyszer él, tehát mindent kipróbál, amit csak tud. És bármit meg tud tenni, amit akar... Elméletben már egész jól megy neki ez, de a gyakorlati kivitelezéssel néha problémákba ütközik... Hirtelen lelkesedése hasonló gyorsasággal tud eltűnni, majd egy kis biztatással újra előtörhet belőle. Összességében eléggé társaságfüggő a viselkedése. Ha valakit nem kedvel, vagy nem szimpatikus neki, nagyon bunkón tud viselkedni.
Szeret idegesíteni másokat, de igyekszik nem átlépni a határokat... de valószínűleg az ő határai nem ott vannak, ahol a többi emberé, valamivel fentebb. Naiv, kis rábeszélés után szinte bármire rá lehet venni őt, makacs elszántsága miatt pedig igyekszik a benne rejlő maximummal megoldani mindent. Amúgy sem áll tőle messze a bajkeverés... Szereti érezni az adrenalint. Mindenben megpróbál valami jót keresni. Ha szomorú, nem mutatja meg mások előtt, saját bajait nem panaszolja el másoknak, de mások problémáit szívesen meghallgatja és ha tud, tanácsot is ad. Általában magában sírja ki magát.
Az elfojtott érzelmei miatt néha előfordul, hogy másokon robban a bomba és egy kis apróság miatt kiakad, mert az volt az utolsó csepp a pohárban. Az eset után egy kis idővel pedig nem győz bocsánatot kérni a hibája miatt.
Lobbanékony természet és nagyon türelmetlen, hosszas várakoztatással őrületbe lehet kergetni őt. Jó logikájú, eszes lány, még feszült helyzetekben is képes megfontoltan dönteni, ha korábban nem dühítették fel, akkor kicsit bonyodalmas a lenyugtatása... Bár nem látszik rajta, de remek színész tud lenni, és a hazudás sem áll tőle távol, ha szükség van rá.

ÉRDEKESSÉGEK

• kedvenc tevékenységeinek listája szinte végtelen, majdnem mindent szeret, amit már kipróbált, pl. gördeszka, görkorcsolya, festés (leginkább grafiti készítése), szabályszegés és lázongás (figyelemfelkeltés, de nem vallaná be), úszás, búvárkodás, szörf (kisebb korában többször voltak különféle tengerpartokon) stb.
• heteroszexuális
• ENFP-A

Kapcsolatok:
- Jason: legjobb barát
- Margaret és Thomas: szülei helyett szülei voltak
- Nathaniel és Lucy: Jason testvérei, olyanok Crysnek, mintha a saját testvérei lennének
- Carol, Norman, Jared, Edward: a banda tagjai, barátok
- Coral és Lucius – Crys szülei
♪ theme song: Little Mix – Wings

Megjelenés

Valóság

Álca

Az orra kicsit kerekebb az átlagnál, ez fiatalabb, kissé gyerekes kinézetet kölcsönöz neki. Egy átlagos Aqua lánynál kicsit talán magasabb, 160 centi körül lehet. Alapszíne higany szürke, mellé organzalila színű, hullámos uszonyok társulnak, amiket pár a pikkelyeihez hasonló színű apró szürke és fehéres folt díszít.
Szemei hasonló lilás színűek, a fényviszonyoktól függően halványszürkés vagy lilásabb árnyalatúak. Lyukak csak a farokuszonyán vannak, több apró, különböző méretű. Az egyik lyuk egy kicsit tovább szakadt, így a formája egy szívhez hasonlítható - ez a legnagyobb, emiatt eléggé feltűnő. Ebben az alakjában is legalább egy bőr karkötő található a bal első végtagján - ezeket általában ő készíti, hogy megfelelő méretű legyen, így nehezebben hagyja el úszás közben. Az ebben a formájában viselt karkötőt/karkötőket kövek díszítik, nem szegecsek, szintén azért, hogy kényelmesebb legyen úszás közben.
Majdnem hátközépig érő dús, világosbarna, göndör hajkoronája van amit általában nem tökéletesen középen, inkább oldalt választja szét, hogy állítása szerint ne úgy nézzen ki, mint egy angol cocker spániel. Az elválasztás jobb oldalt található. A hétköznapi barna színt pár elvétve beledobált szőke - sőt, majdnem sárga - tincs teszi különlegesebbé. Általában kiengedve hordja, néha bal oldalt félretűz pár tincset, vagy magasan bekötve, esetleg kontyba köti. Szemei szintén világosbarnák, néha a fényben egy aranyhoz közeli árnyalatúnak tűnnek. Az orra kissé kerekded, ajkai egészséges rózsaszínes színűek, keskenyek és dúsak, de a mosolya széles, ilyenkor ajkai vékonynak tűnnek. Ebben az alakjában is az átlagnál kicsit magasabbnak mondható, 170 cm körüli magas. Nagyjából átlagos testalkatú, itt-ott található rajta egy kis felesleg, de jól elosztva, jól áll neki. Izgága természete miatt kicsit talán izmosabb a szokásosnál.
Általában fekete szaggatott farmert visel ujjatlan (és kerek nyakú, nem szereti a v nyakú felsőket) felsővel, amin valamilyen kép vagy felirat van. Ruhái általában semleges színűek: szürke, fekete vagy fehér, néha a valódi kinézetéhez hasonló árnyalatú lila szín is megjelenik rajta. Hideg időben hasonló színvilágú kapucnis felsőt hord. Esetenként kockás inget is visel, ami akár piros alapszínű is lehet. Cipő terén tornacipő vagy bakancs, időjárástól és alkalomtól függően. Szereti a farmer-póló kombinációt, ruhát nem szeret felvenni, csak akkor visel ha tényleg nagyon muszáj, de akkor sem szívesen. Néha visel szoknyát, ha olyan kedve van. Utóbbit jobban kedveli.
Rajong a különböző kiegészítőkért, a bal csuklóján több apró szegecsekkel vagy kövekkel díszített fekete, szürke és/vagy lilás (az éppen viselt ruhaitól függően) színű bőrkarkötő is található. Karkötők nélkül kényelmetlenül érzi magát, ezért mindig van rajta legalább egy vagy akár több is, amiket gondosan összeválogat, hogy találjon a ruháival. Néha a nyakán is hasonló jellegű ékszert visel, vagy fekete alapon szürkés kockás vagy halálfejekkel díszített sálat. Füleiben jobboldalt egy kis gyémánt alakú fülbevaló, felette két kisebb fekete kör, baloldalt szintén egy fehér gyémánt alakú fülbevalót hord, de általában a haja eltakarja ezeket.

Arcanosa anyajegye a jobb combja feletti rész és a hasa között található.

Dátum: Feb 25 2017, 11:32 PM

Mesélő

105
válasz

Crystal


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=126"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Gloria+Hallelujah" rel="stylesheet"> <div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/crys_ember.png); background-position: 30% 60%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Gloria Hallelujah', sans-serif; font-size:36px; font-weight:400;">Crystal</div></div></a>[/dohtml]Crystal


CODE
[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=126"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Gloria+Hallelujah" rel="stylesheet"> <div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/crys_nozi.png); background-position: 30% 60%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Gloria Hallelujah', sans-serif; font-size:36px; font-weight:400;">Crystal</div></div></a>[/dohtml]


VÁLASZ
ÚJ TOPIC


 


 

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017