NOT A FAREWELL
Üzenő

 
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Dolánszki Morgána, Arcanosa (Ignis)

Dátum: Aug 21 2016, 10:56 AM

Mesélő

105
válasz

Általános

Boszi | 19 év | Ignis | nő

SZÜLŐFÖLD

Október 31, Lorin kertvárosa

TARTÓZKODÁSI HELY

Külváros szegényebb negyedében

FOGLALKOZÁS

Alkalmi munkák, főleg felszolgáló pozícióban

TÖRTÉNET

„Morgána vagyok, bátrabbaknak akár Boszi is. Bár nem tudok varázsolni, de ha máglyán akarnának elégetni, azt túlélném. Nem mintha lenne olyan, akinek hiányoznék. Árva vagyok, anyám elhagyott, apám megcsalt.”
Általában ennyi az, amit az ignis lány hajlandó megosztani magáról és a múltjáról másokkal. Senki nem került még olyan közel hozzá, hogy akár többet is kérdezősködjön a dologról. Morgána amúgy egyedüli – ám nem biztos, hogy első – élő gyereke volt szüleinek, akikkel együtt lakott Lorin kertvárosának egyik igényesebb családi házában, ahol kényelmesen és boldogan éltek. Nem volt okuk arra, hogy veszélyben érezzék magukat, vagy gond merüljön fel nyugodt kis életükben, Morgána legalábbis ezt gondolta, hiszen nem volt tisztában az ignis lét árnyoldalával, és bármifajta velejárójával. A lány kicsapongásoktól mentesen, szerető és nyugodt környezetben nőtt fel, így nem vett észre semmilyen feszültséget, vagy problémát, ami a színfalak mögött terjeszkedett.

,, Végig abban a tudatban voltam, hogy minden klappol. Bugyuta rémálmaimban sem szerepelt még olyasfajta szörnyűség, mint az, ami azon az éjszakán történt.”
Fordul meg sokszor ez a gondolat a fejében, ugyanis akkor, szülei között óriási veszekedés zajlott késő este, melynek az alig nyolc esztendős kislány csupán rémült fültanúja volt, a sírás határán, egy pokróc alá rejtőzve próbálta kizárni a külvilágot, így nem igazán értette, mi körül folyik a vita. A csetepaté egy nagyobb ajtócsapódással zárult, ezt követően csend borult a házra.

,, A hatalmas zajt követő némaság egyszerre volt őrjítő és megváltó. Örültem, hogy végre abbahagyták, de nem nyugtatott az, hogy ilyen hirtelen lett vége. Tudtam, hogy nem békés megoldással zárult a helyzet.”
Az apja jött be Morgánához, hogy megnyugtassa, nincsen semmi gond, és békésen álomba ringassa. Az anyja többet nem jött haza, és Morgána a mai napig nem tudja miért, apjából soha nem sikerült kiszednie.

,,Napokig nem mertem rákérdezni, hogy mi történt akkor. Egyszer aztán bátorkodtam, de az apám nem is méltatott válaszra. Aztán egyre többször kérdeztem, éveken át, minduntalan hiábavalóan. Hiába ordítoztam vele, ő csak azzal az átkozott szomorú tekintetével révedt maga elé. Véletlenül se avatott volna be.”
Innentől kezdve a szűk család elindult a lejtőn. A férfi nagyon szerette a feleségét, így nem tudott beletörődni, hogy elvesztette, a bánat szinte felemésztette, minek következtében elhanyagolta a munkáját és a kislányát is. Kénytelenek voltak eladni a házukat és a belvárosba költözni egy kis albérletbe. Az évek teltek, viszont a helyzet nem változott, a lány cseperedett, tinédzser korában volt már a tizennégy életévével, de egyre láthatóbb volt mindenki számára, hogy gondokkal küszködik ő is, mivel rengetegszer volt panasz a magatartására, csapongó és problémás természetté vált, ami az apjának nem tűnt fel, vagy csak egyszerűen nem akart ellene tenni.

,,Bejártam, azzal nem volt gond. Vagy lehet, mások annak ítélték meg, ugyanis nem telt el úgy nap, hogy ne szidtak volna le valamiért. Nagyobbrészt verekedésért kaptam mindig a figyelmeztetéseket, de a tanulmányi eredményemtől sem voltak túlzottan elragadtatva, és a feleseléseimet szerintem a végére már meg is szokták. Apám persze nem szólt soha semmit. Szülőikről is mindig faarccal jött vissza. Hogy közte, meg a tanárok között milyen beszélgetés zajlott le, arról se tudtam semmit. De ezt már megszoktam vele kapcsolatban.”
Végül a tanárok megelégelték Morgána viselkedését és a gyámvédelmet hívták az apja fejére, ahol egyöntetűen döntöttek arról, hogy ezek a körülmények nem tesznek jót a gyermek fejlődésének, és elszakítják az apjától. Elszállították árvaházba, ami az apát még jobban tönkretette, Morgánát pedig még hevesebb lázadásra késztette. Az ottlétbe nem igazán akart beletörődni, hiszen tudta, hogy nem maradhat a végtelenségig az emberi formájában, így nagyon gyakori volt, hogy éjszakánként kiszökött az árvaházból, hogy visszamenjen az apjához, és vele tölthessen pár napot.

Ezek a szökési kísérletek hamar kudarcba fulladtak, mert a gyermekvédelmisek az első pár alkalom után fokozott figyelmet szenteltek a lánynak, aki azért volt annyira agyafúrt, hogy párszor kijátssza a „testőreit” és így is meglógjon.

,,Ahogy elvittek, próbáltam memorizálni az útvonalat és amennyire tudtam, ügyeltem a szagokra. Ha nem is csak az apám miatt, de valódi énem is eléggé befolyásolt abban, hogy ne akarjak egyáltalán a többi ember között maradni túl sokáig. Aztán, mikor visszamentem hozzá, ő csak azzal jött, hogy meneküljek. Láttam a szemén, hogy egyáltalán nem is akar semmit tenni az ügy érdekében, de tudta, hogy milyen makacs vagyok, úgyhogy engedte, hogy vele maradjak, amíg újra el nem szakítottak tőle. Határán voltam annak, hogy ne tanítsam őket móresre arcanosaként, de apa mindig is tiltott attól, hogy emberek előtt visszaváltozzak, és én pedig… hittem neki.”
Az apa nagyon szerette és féltette a lányát, de félelme aziránt, hogy esetleg lebuknak fajtájukat illetően, és a gyász annyira hatalmába kerítette, hogy nem mert semmit lépni az ügy érdekében, és minden alkalommal csak azt tanácsolta a lányának, hogy ne jöjjön hozzá vissza, hanem szökjön el, és éljen szabadon.
Nagyjából másfél évig tartott ez a kínkeserves folyamat, de az árvaháznak már nagyon elege kezdett belőle lenni, és lassan ott tartott már a lány, hogy javítóintézetbe küldik, mikor is egyik szökése alkalmával arra ért haza, hogy az apja egy nővel volt a lakásban, és együtt szórakoztak éppen a hálószobában. Morgánának ez akkor egy hatalmas árulás volt, nem akarta elhinni, hogy az apja esetlegesen túltette magát mindenen úgy, hogy ő nem volt vele. Ezt követően elszaladt és többet nem nézett vissza se az apjához, se az árvaházba.

,,…………Nem, egyszerűen nem.”
Hónapokig bujkált, de végül utána már nem volt erre szüksége, ugyanis senki nem talált rá, és az alig tizenhét életévével már nem is volt nagyon szükség arra, hogy intézetben nevelkedjen tovább, így kénytelen volt lassanként beletanulni abba, hogy hogyan álljon talpra, és éljen egyedül egy nagyvárosban, emberként.

,,Az utcai élet sokkal több hasznos dologra tanított, mint amire az apám valaha is képes lett volna. Sokat szenvedtem, sok rossz döntést hoztam és sok rossz emberben bíztam meg pár hónap leforgása alatt, de utána nem volt már problémám semmire. Csak arra a k… dohányra. Legyen átkozott az egész emberi faj azért, amiért ilyen dolgokat árulnak! Első, nehezen megkeresett pénzemből már rohantam is szerezni egy dobozzal, hogy túl tudjam élni a következő napot. Azóta már teljesen gazdagnak számítok… Bár, inkább csak megtanultam, hogy honnan jön a pénz.”
Tanulmányi eredménye sosem volt kifejezetten jó, utolsó éveiben meg teljesen elhanyagolta ezt, még az érettségiig se jutott el, úgyhogy rengeteget kezdett el ugrálni különböző munkák között, ahol nem kifejezetten az eszéért fizették. Leggyakoribb munkaköre általában a felszolgálás, de nem riad vissza attól se, hogy esetlegesen saját magát szolgálja fel másoknak, némi pénzért cserébe.

Most a külvárosban lakik, egy lepukkant és olcsó egyszobás bérlakásban a szegényebb negyedben. Mikor albérletet keresett, egy dologban biztos volt, mégpedig, hogy senkivel nem lesz hajlandó összeköltözni. Ha apja nem is segített neki sok mindenben, azt azért elismerte, hogy nem célszerű emberek előtt felfednie teljes valóját, így nem is kockáztatja meg, hogy másokkal lakjon egy a belvároshoz jóval közelibb és esetleg színvonalasabb helyen. Úgy sincs sokat otthon, így nem bánkódik a putrin, ahova mindennap visszatér.

SZEMÉLYISÉG

Gyerekkorában szerzett csapongó, lázadó és erőszakos jellemét továbbra sem nőtte ki, és megeshet, hogy sosem fog ezektől megszabadulni. Igazán magának való teremtés, leszámítva, ha hideg és késő éjszakákról van szó.

Ettől függetlenül érzelmi téren egyáltalán nem bizalmaskodó, senkinek nem szeret beszélni magáról, és igazából, ha teheti, próbál minél kevesebb emberrel szóba elegyedni, amennyiben nincs bármiféle szándéka vele. Ebből kifolyólag igazán érdekember, saját örömét és szükségleteit előszeretettel helyezi minden szempont elé, hiszen erre gyerekkorában nem igazán volt példa, meg rátesz valamilyen szinten Ignis-i mivolta. Okosnak ugyan nem mondható, ezt bárki hamar leszűri róla, ettől függetlenül nem szabad alábecsülni, mert nagyon ravasz, és, ha kell bosszúálló.

Határozott jellem abban az értelemben, hogy mindig tudja, hogy mit akar, előre kitűzött céljai vannak, amelyek elérésében nem lehet megállítani, egyszerűen ő a makacsság definíciójának élő példája.

Ámbár a karakter bármilyen gonosznak és elvetemültnek is tűnik, az csak a rengeteg sérülés következtében szerzett álcaként van fent, de legbelül továbbra is az a kislány, aki csak annyit szeretne, hogy valaki foglalkozzon vele és szívből szeresse.

Érdeklődési köre nem túl tág, jelenleg még nem találta meg a helyét a világban, egyelőre ugyanis saját szükségleteit, és elmaradt boldogságát akarja bepótolni, ami által talán a kelleténél többet költ, ahelyett, hogy spórolna és javítana jelenlegi életkörülményein.

ÉRDEKESSÉGEK

• Nikotin- és édesség függő. Nagyon.
• Továbbra is nagyban függ alvilági kapcsolataitól.
• Nincs tisztában a többi dinasztia létezésével.

Megjelenés

Valóság

Álca

Ignisekhez képest kis termetű egyed, másfél méter körüli magasságával nem éppen egy felhőkarcoló. Bundája emberi alakjában lévő hajkoronájához hasonló élénk, szőkés-vöröses színű, amelyek mintegy sörényhatást keltve ölelik körül a nyakát.
Beavatási szertartáson nem esett át, így hibátlan fülekkel rendelkezik, amelyek kicsit kerekdedek és előrehajlóak, de határozottan nem kajlák, végük kicsit sötétbarnás, így messziről könnyen azt lehet hinni, hogy meg lett égetve.
Szeme sötétbarna, akárcsak ember alakjában, és arcán mosómedvékhez hasonló, sötét rozsdabarna álarc-minta található. Lábait csíkok tarkítják, amelyek az arcán található minta ugyanazon színében pompáznak. Körmei feketék és különösen jól ápoltak, erősek és vitamintúltelítettségük miatt fényesek is.
Farka átlagos hosszúságú, bár kicsit puffadtabb hatást kelt, mivel ott is lényegesen több szőr növekszik, pont, mint a nyakán, színe viszont teljesen rozsdabarna. Súlyra átlagos, ennek ellenére első látásra vastagabbnak tűnik társainál, széles, kiugró csípője, és kevésbé látszó csigolyái miatt. Izomzata fejlett, főleg lábait illetően, ugyanis gyors.Bár inkább csak a reflexei, önmaga annyira nem. Ezáltal futásra nem kifejezetten tud hagyatkozni, viszont sokkal jobb terep számára az akadályok könnyed kikerülése.
A Boszi becenevet nem csak az igazán lenyűgöző természete miatt kapta, hanem természetes, élénk szőkés-vörös haja miatt is. Oroszlánsörénye hullámos tincsekből áll, melyek lapockája közepéig érnek. Mennyisége miatt utál bajlódni vele, így leginkább kiengedve hordja, gyakran kócosan. Arcát, amit körülölel, viszonylag hosszúkásabb, orra pisze, szemei mandulavágásúak, és sötétbarna, már-már fekete színben csillognak ( vagy inkább izzanak ) folyamatosan.
Arca gyakran kipirult, holott bőre a teste többi területén eléggé sápadt színű. Magassága 165 cm körülire tehető, de gyakran jár platformos vagy magas sarkú cipőkben, így rendszerint mindig nagyobbnak tűnik, mint, ami valójában.
Teste a természet minden szépségével lett megáldva: dombokkal, völgyekkel - szóval alakja és testi adottságai igazán a segítségére vannak azáltal, hogy kompenzálja alapismereteinek hiányosságait. Csípője széles, emiatt ruhán keresztül molettnek hihető, viszont rendszertelen étkezése és gyakori koplalása miatt ez igazán távol áll tőle.
Öltözékét leginkább fekete, vagy sötétzöld darabok teszik ki, kedvenc szerelése például egy zöld, V nyakú póló, hozzá fekete csőnadrág és bőrkabátka. Ehhez jön egy vastag bőrszíj a nyakán, és mindenféle karkötő a csuklóin. Arcát erősen sminkeli, füstös szemével és barnás-vöröses rúzsával ha nem kifejezetten feltűnő, de igazán szemet gyönyörködtető látvány. Parfümöt is gyakran használ, úgyhogy megjelenését mindig valami keleties, fűszeres illat kíséri.


Arcanosa anyajegye a nyaka bal oldalán található, amelyet általában a széles fekete bőrnyakörvével takar le.

Dátum: Aug 30 2016, 05:34 PM

Játékos

18
válasz

NJK KARAKTEREK

K. Lázár (apa)

Magába fordult és depressziós személy, aki arra sem képes, hogy küzdjön és kiálljon a szerettei mellett, pedig hatalmas szívvel rendelkezik. Felesége elvesztése óta szörnyen magába fordult és nemtörődöm lett, környezetét és saját magát is teljesen elhanyagolta. Egyetlen cél számára a túlélés, bár kérdéses, hogy mi adja neki az ehhez szükséges erőt. Legalábbis így emlékszik rá Morgána, de nem hisz abban, hogy három év alatt változott volna.

K. G. Beatrix (anya)

Makacssága és határozottsága megmutatkozik Morgánában, továbbá ugyanolyan lobbanékonyak, bár Beatrix képes volt rövidebb időre felelősségteljes lenni, és betölteni egy gondoskodó anyuka szerepét. Több, mint tíz éve eltűnt.

Korvin

Egy tag az utcáról, aki sokat jelent neki, és sokat is tett érte, bár kapcsolatuk nem épp felhőtlen. A srác rendszerint őrületbe kergeti Morgánát, de egyikük se tud szabadulni a másiktól.

KAPCSOLATOK

Patrick

Csak annyit tud, amennyi a névjegykártyájára van írva. Meg talán annyit, hogy van egy közveszélyes testőre.

Kornél

Jó hús, csak még érintetlen. Sajnos.

Dátum: Oct 30 2016, 01:28 AM

Mesélő

105
válasz

Morgána


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=118"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Handlee" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/morgana_ember.png); background-position: 30% 60%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Handlee', sans-serif; font-size:36px; font-weight:400;">Morgána</div></div></a>[/dohtml]Morgána


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=118"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Handlee" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/morgana_nozi.png); background-position: 30% 60%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Handlee', sans-serif; font-size:36px; font-weight:400;">Morgána</div></div></ä>[/dohtml]


VÁLASZ
ÚJ TOPIC


 


 

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017