NOT A FAREWELL
Üzenő

 
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Esti Kornél, Arcanosa (Ignis)

Dátum: Aug 12 2016, 01:16 AM

Mesélő

105
válasz

Általános

22 év | Ignis | férfi

SZÜLŐFÖLD

Május 20, külváros

TARTÓZKODÁSI HELY

Egy II. kerületi eldugott belvárosi utcában lakik, valamelyik hétköznapi bérház első emeleti lakásában

TANULMÁNY, FOGLALKOZÁS

Harmadik évét tölti egyetemes történelem szakon, alkalomadtán dolgozik is

TÖRTÉNET

Édesanyja nem tervezett tartós kapcsolaton kívül családot alapítani, valahogy mégis úgy hozta a sors, vagy az anyai szeretet, hogy egyetlen tojást megtartott a négy közül. Elnevezte a dédelgetett porontyot Kornélnak, majd első néhány évük békésen telt együtt, azonban ahogy az idő haladt és a gyermek nőtt, úgy csökkent hirtelen a rá fordított figyelem is.

Amíg az anya élete szerelmét kereste hetente változó jelöltek személyében, a fiúnak mind nevelésben, mind törődésben kevés része volt, ezek hiányában pedig a rakoncátlan kölyök egyre nehezebben kezelhető lett.
Kornél hat éves lehetett, mikor az édesanya a maga részéről megelégelte a gyereknevelés örömeit.
Rakoncátlan fiát rég nem látott öccséhez vitte, lelkére kötve, hogy vigyázzon rá egy kis ideig, amíg távol van. Végül ígérete ellenére nem tért vissza, ezzel pedig kérdés nélkül a testvérre bízta az utódnevelés felelősségét.
Kornélnak volt akkora szerencséje, hogy a kinevezett nevelőszülő nem teherként fogadta őt, hanem sajátjaként volt hajlandó felnevelni a váratlan jövevényt.

Együtt töltött idejük alatt a gyermek addig rossz irányba haladó magaviselete ismét jó útra tért, kiegyensúlyozott körülmények közt nevelkedhetett, miközben ő is gyakorlatilag édesapjaként kezelte gondviselőjét. Jól lehet ebben nagy szerepet játszott az, hogy életében ő volt az első apakép, aki ráadásul jelen esetben mindkét szülői fél szerepét is igyekezett több-kevesebb sikerrel betölteni.
A kezdet ugyan egyikőjüknek sem volt egyszerű, de végül kifejezetten jó és közeli viszonyt ápoltak egymással.

Mivel élete első szakaszában nem szocializálódott sokat, általános- és középiskolaévei alatt az emberi közegben nehezen találta a helyét, ami órákon való elkalandozásokban, később tiszteletlen viselkedés, nemtörődömség formájában nyilvánult meg. Gimnáziumos osztályában ő lett az egyik ügyeletes rossz fiú, aki nem bővelkedett igaz barátságokban, de alkalmi haverokra mindig akadt valahogy. A középiskola második felét már valamennyivel visszafogottabban töltötte, miután az addigi magatartásából kezdett túl sok probléma kerekedni a feje fölé, és kiszemelt riválisa is kiiratkozott az iskolából. Itt kezdett benne először tudatosulni, hogy egyedül van, azonban érettségizős évében végül megtalálta első barátját, később pedig neki hála ismerte meg azt a néhány fős baráti kört, melynek azóta is részese.

Az évek során sokat költözködtek a város- és annak vonzáskörzetében, valamint apja is volt, hogy több napos elfoglaltság miatt nem volt mellette, mindezek azonban nem csorbították a kapcsolatukat. Mindig érdekelte mit is dolgozik nevelőszülője; egy időben szeretett is volna nyomdokaiba lépni, ezért 17 évesen ő is magára vállalta a fülek megégetésével járó felelősséget. Hasonló indíttatásokból kezdte el a történelem is leendő karrier-szinten érdekelni, így ellenben a többi tantárggyal, kitűnő tanulmányi eredményeket tett le az asztalra.

Az érettségi után következő életszakasza nehezen és váratlan fordulatokkal telítve indult, melyekkel ő sem számolt előre - egy este leforgása alatt felfordultak mindennapjai, bő egy hónapig a város utcáin bolyongott, nevelőapjától pedig elszakította a sors. Végül barátai, és apjai régi munkatársainak segítségével tudott kimászni a gödörből néhány hónap elteltével, az egyetem megkezdése előtt egy évet halasztott, mert ki kellett hevernie a villámcsapásszerűn érkezett változásokat.

Hosszú ideig volt maga alatt és elképzeléseit arról, hogy nevelőapja nyomdokaiba lépne, próbálta elsöpörni a tudatából. Amíg nem tanult, addig hétköznapi munkával próbálta összespórolni azt, ami a megélhetéshez elegendő volt - ez csak bő egy év elteltével változott meg, amikor is meghazudtolva azt amit addig gondolt mégis követni kezdte apja titkos életét; innentől "munkahelyet váltva" barátaival együtt dolgozott, és máig is ez a felállás van érvényben. Napjainkban már úgy tűnik túllépett nevelője elvesztésén, és nagy lelkesedéssel foglalkozik mind az emberi, mind a homályos arcanosa-történelemmel.

SZEMÉLYISÉG

Kívülről tekintve higgadt és kiegyensúlyozott alaknak tűnik, kinek a gesztusai visszafogottak, mégsem rejlik mögöttük bizonytalanság. Valójából a kiegyensúlyozott lelki világtól távol áll, noha önbizalma úgy tűnik rendben van, de érzelmeit érettségiző éve óta sok esetben inkább elfojtani igyekszik, legyen az akár pozitív, akár negatív. Ellentétben áll ez szavaival, azokat könnyedén kiengedi akkor is, ha másnak csupán a nemtetszését nyeri el vele.
Türelme figyelemre méltó, amennyiben számára érdekfeszítő dolgokról van szó, ám ha a várakozás nem hozza meg a gyümölcsét, könnyen feszültté válik. Feszültsége pedig nyers, modortalan viselkedéssel jár, amit rosszabb esetekben ingerültség is követhet.
Gyakran akár nem tudatosan is ferdíti az igazságot, hogy saját elképzeléseit érvényesítse, azonban általában nem gonosz szándékkal veszi készbe a hazudozás fegyverét - illetve nem is mindig képes megfelelő szakértelemmel használni azt.
Külseje és ignis-mivoltából eredően sokan nem gondolják őt megbízhatónak, pedig valójából fajtatársaihoz képest épeszű és inkább jó, mintsem rosszakaró illető. (valójából még ha tagadja is, de helyén van a szíve) Még gimnazista korából maradtak olykor bunkó és illetlen megnyilvánulásai, amiken ő maga remekül szórakozik, ám mára már próbál figyelmes lenni afelé, hogy ne számára fontos személyeket vonjon be a poénba. Azonban sokakat még így is maga ellen tud fordítani csupán már azzal is, hogy hozzájuk szól.
Tudásszomja talán még nevelőapja inspirációjára alakult ki - innen ered nagy mértékű érdeklődése a történelem felé és elhatározása, hogy kutasson saját faja eredete után. Zavarja őt a tudatlanság, amikben az arcanosák látszólag kényelmesen élnek, miközben lassan fogalmuk sincs arról, kik is ők valójában. Ismereteit jobb szereti gyakorlatiasan megszerezni, mintsem a poros irattárakat bújni, habár utóbbit sem veti meg mérhetetlen érdeklődésével. Lelkiismeretesen elkötelezi magát a számára lényeges célokkal szemben, beavatási esküjét pedig igyekszik szem előtt tartani, amikor cselekszik. Vállán állandóan ott ül a bizonyítási vágy több különböző okból is, és ugyan általánosságban átgondoltan cselekszik, ezzel mégis képes időnként saját magát tőrbe csalni.

Talán nem is nevezhetnénk Kornélt "vérbeli" ignisnek, ha nem hódolna olykor-olykor mégiscsak az élvezeteknek; érzelmi kapcsolatot ugyan nem szeret kialakítani, de a szexuális együttlétet munkája és tanulmányai mellett egyáltalán nem veti meg - szórakozási formaként kezeli a vágyat, melyet általában gondosan megválogatott alkalmi kapcsolatokkal igyekszik csillapítani.
Volt egy nagyon rövid időszaka, amikor próbált párkapcsolatokban komoly vizekre evezni, de rájött, hogy az egyszerűen nem az ő világa, így jelenleg csak baráti társaságra tart igényt. Velük azonban bármilyen kalandra nyitott, még akkor is, ha egyetemről fáradtan esik haza egy hosszú nap után - előszeretettel jár el a csapattal hétvégente szórakozni, alkalmanként felfedezni az éjszakai várost.

Nem egyszerű vele közeli kapcsolatot felépíteni, mivel ugyan alapjáraton nyitott személyiség, de azzal aki nem érdekli, nemes egyszerűséggel csak közömbös és érdektelen. Csak azokkal áll össze akikkel ő szeretne, másokat vagy így, vagy úgy, de idővel szinte biztosan leráz magáról. Aki azonban érdeklődését felkelti, annak rendkívül egyszerű dolga van, mert Kornélt az ilyen esetekben kenyérre lehet kenni - ha valamire vagy valakire menthetetlenül kíváncsi, két ujját is odaadja csak azért, hogy megismerhesse.

A figyelmében fürdőző emberek hamar közelébe férkőzhetnek, legyen szó barátságról, szerelemről, akár riválisról is. Nagy becsben tart bárkit, akit tudása vagy egyéb erénye alapján maga fölé helyez, vagy valamilyen úton-módon sikerül megszeretnie. Mivel ritkán alakított még ki érzelmi köteléket bárkivel is, ezért tapasztalatlanságából eredően ezen keresztül sebezhető is, mivel ilyenkor a kialakult kapcsolatot őszinteség és hűség jellemzi. Megviselheti, ha egy ilyen elmélyült viszonya felbomlik, bármely okból fogva.

ÉRDEKESSÉGEK

• Nem az eredeti vezetéknevét használja
• Biszexuális
• ENTJ
♪ theme Song: Royal Blood - Figure it Out

Megjelenés

Valóság

Álca

Szinte tökéletes fekete alapszínével valószínű képes lenne elveszni a sötétben, ha a mandulavágású szemeiből tükröződő sárga fény nem tenne mindez ellen. Mellkasán található egy világosabb, vöröses-narancsos folt, ahogy arcán is itt-ott megjelenik ugyanez az árnyalat. Bundája alapjáraton átlag hosszúságú és dús, a gondos ápolásnak hála pedig nyakszőrzete kifejezetten puha érzetet ad - ellentétben "szúrós" végtagjaival.
Kornél testfelépítése egészen megfelel az átlagnak - leszámítva, hogy a megszokottnál a magasabb kategóriába tartozik a maga 184 centijével. Félelmetesnek ható megjelenése és méretei miatt könnyen kelthet negatív első benyomást másokban. Arca arányaiban az ignis-etalonhoz közelíthetne, ha nem éktelenkedne bal szeménél egy nagyobb, vágásszerű sérülés. Baljós külseje ellenében viszont fülei égetettek, ami kicsit megbízhatóbbá teszi az összképet.
Gerincén több kisebb-nagyobb kitüremkedő csont is található, mint az a fajtánál olykor előfordulhat. Fizikumát tekintve van benne erő - amit javarészt csupán mászásra és közlekedésre használ, mintsem bármi másra - , de a többi ignishez mérten nem kiemelkedő. Alkata is a megszokottat tükrözi, habár mellkasa másokhoz viszonyítva kevésbé hangsúlyos.
Haja olykor barnás fényt ver vissza a napfényben, más fényviszonyokban azonban egyértelműen látszik az, hogy fekete. Igényessége legtöbb esetben lekorlátozódik a frizurájára, így a megfelelő ápolásnak hála erős és egészséges korona díszíti a fejtetőjét (és ha hagyná, hogy hozzányúljon valaki, puha is lenne) , bár a fésűnek az alapból kócos rengeteg ritkán engedelmeskedik. Szemei emberi formájában zöldesbarnás színűek.
Bal szemöldökénél ebben az alakban is éktelenkedik a hosszúkás sebhely, ami nem ad arcának túl bizalomgerjesztő megjelenést. Biztos van valami története, honnan szerezte, de még nem sokan hallották. Ezen kívül van még néhány kevésbé látványos heg ezen a részen, bár azok annyira nem említésre méltóak. Szerencsére önbecsülése nem csorbult annak ellenére, hogy arca nem hibátlan.
Általában a kényelmes és egyszerű ruházatra esküszik, így legtöbbször cipzáros pulóvereket hord, egyszerű vagy mintás pólóval, farmerrel, sportcipő, semmi extra. Legtöbbször nem élénk és világos viseletet választ, így szekrényében gyakori a fekete, szürke, vöröses színű ruhadarab. Testalkata eredeti alakjából kiindulva emberi mértékben is az átlaghoz idomul - ebben a formában magassága 183 cm. Bőrszíne mediterrán származásra utalhat, azonban édesanyja Közép-európai, így ezt a vonást valószínű apai ágról szerezte.
Felületén olyan anyajegyet,amely nem a dinasztiáját jelzi nem igazán lehet találni, csupán néhány kisebb sérülés a nyomai tűnnek fel néhol.


Arcanosa anyajegye közvetlen a bal oldali bordái alatt található.

Dátum: Aug 22 2016, 02:44 PM

Mesélő

36
válasz

NJK KARAKTEREK

CSAPAT

V. Lilla

Kornélnál néhány évvel fiatalabb aqua, munka keretei közt ismerkedtek össze, és a mai napig csapatjátékosok. Ettől független kapcsolatok nem mindig móka és kacagás, hiába haverok, akadnak köztük kisebb-nagyobb összetűzések az ég és föld személyiségükből adódóan.

V. J. Peti

Középiskola harmadik évében ismerkedtek össze, nem kezdődött felhőtlenül az ismeretség, de végül legjobb barátok lettek. Érettségi után két évre elkerültek egymástól személyes okokból, időközben azonban már megvolt a könnyfacsaró újraegyesülés.

KAPCSOLATOK

Lenkei Alexander
Felületes ismeretség.
Dolánszki Morgána
Kicsit közelebbről is ismerik már egymást.

Dátum: Aug 25 2016, 04:54 PM

Mesélő

36
válasz

Kornél


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=108"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Condensed" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/kornel_nozi.png); background-position: 86% 50%; background-size: 140%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Ubuntu Condensed', sans-serif; font-size:36px;">Kornél</div></div></a>[/dohtml]


Kornél


CODE
[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=108"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Ubuntu+Condensed" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/kornel_ember.png); background-position: 50% 80%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Ubuntu Condensed', sans-serif; font-size:36px;">Kornél</div></div></a>[/dohtml]


VÁLASZ
ÚJ TOPIC


 


 

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017