NOT A FAREWELL
Üzenő

 
VÁLASZ
ÚJ TOPIC

 Lenkei Alexander, Arcanosa (Aeris)

Dátum: Aug 7 2016, 11:20 PM

Mesélő

105
válasz

Általános

Alex | 18 év | Aeris

SZÜLŐFÖLD

November 19, Lorin

TARTÓZKODÁSI HELY

Lorin belvárosában, egy öt emeletes ház harmadik emeletén

FOGLALKOZÁS

Jelenleg nyári munkán van a helyi szappangyárban, egyébként középiskola utolsó évét fogja újrajárni a következő tanévben

TÖRTÉNET

Egy meleg őszi napon kelt ki a tojásból, a fészekben másodikként és egyben utolsóként is. Szülei fiatalon vállaltak gyereket, ahogy azt az Aeris hagyomány megkívánta és igyekeztek a két apróságnak átadni saját tudásukat, a fajtájuk eszméi szerint felnevelni őket. Idővel egykévé vált gyermekükre rengeteg figyelmet szántak, mégsem voltak tisztában Alex lelki gondjaival.
Korán megtanulta az emberré alakulás tudományát, így már három évesen beléphetett az emberek világába. Mivel érdekesnek találta ezen képességét, illetve a tényt, hogy ebben a formában eggyel több ujja van, így sokat kísérletezgetett a két forma közötti átlépéssel. Idővel nagy fejlődéseket ért el, így ma már akár testének mindössze egy-egy részét is képes kedve szerint változtatni, akár hosszabb időre is.
Az iskolai évek alatt egyre több gondja támadt a beilleszkedéssel, mind a saját fajtájában, mind az emberek között. Szerette volna a kettőt összesimítani, mert nehezen viselte, hogy két élete van, két különböző megjelenéssel, melyből az egyik kimondhatatlan titok. Nem értette az Aerisek által alkotott szigorú rendszert sem, hiszen az emberekre tekintve szabadságot és véletlenszerű életvitelt látott. Ennek családja maradi gondolkodása és hagyománytisztelése a szöges ellentéte volt.
Szépen lassan befelé fordulóvá vált és ugyan vágyott barátokra, nem mert lépni senki felé, tartva attól, hogy vagy a "nem megfelelő gondolkodása" vagy a valódi alakja bajba keverné. Igényelné, hogy valakivel gond nélkül beszélhessen és megoszthassa vele saját látásmódját, anélkül, hogy az illető rossz szemmel nézne rá.
Félénkségét csak erősítették az arcán megjelenő szeplők, melyek folyamatosan gyarapodtak. Ott lebegett a feje fölött a tudat, hogy fajtája tökéletessége lehetne, de nem az, hiszen belerontottak a képbe sötét szépséghibái.
A gimis évei alatt rászokott arra, hogy bizonyos órákra, később napokra nem ment be. Ez odáig fajult, hogy lassan már többet hiányzott, mint amennyit a padban ült. Nem azért, mert nem érdekelte az iskola, sokkal nagyobb szerepet játszott benne a cél, hogy kerülje az embereket. Mivel gyengének és sebezhetőnek tűnt, így többször érték piszkálódások osztálytársai felől, melyekre ő nem mert reagálni félve a következményektől. Hiányzásai miatt lemaradt a tananyaggal, amit eleinte tudott pótolni egyénileg, de az utolsó, érettségis évben kiderült, ez nem elég.
Rosszabbított a helyzeten, hogy betöltötte a tizennyolcat és beavatási szertartása után elvárták tőle, hogy mielőbb találjon magának párt, akivel önálló családot alapít. Alex erre még egyáltalán nem állt készen és már a gondolattól is görcs húzódott a gyomrába, így eléggé elzárkózott ettől a témától. Konfliktusok sora alakult ki a családján belül, amiért szülei nem tudtak mit kezdeni gyermekük érthetetlen ellenkezésével. Magukat és egymást hibáztatva próbálják helyrehozni, amit úgy éreznek, elrontottak, ezzel csak növelve napról napra a távolságot maguk és Alex között.
Miután rengeteg igazolatlan hiányzása miatt nem engedték érettségizni és évismétlésre lett ítélve, szülei szigorúbbra vették a nevelését, ebben remélve a megoldást. Bukását követő nyáron apja mellé kellett állnia a családfő munkahelyén, miközben folyamatosan bizonygatták az Aerisek hagyományainak nagyszerűségét.

SZEMÉLYISÉG

Csendes és visszahúzódó, inkább a háttérből figyeli az eseményeket, minthogy részt vegyen bennük. Szociálisan eléggé le van maradva, hiszen, ha benne is van egy beszélgetési körben, ő maga ritkán szólal meg. Némaságának oka nem az érdektelenség vagy az érzéketlenség, egyszerűen csak jobban szeret hallgató lenni. Meglehetősen érzékeny, amit próbál takargatni, védelmezni, ami általában megy is, kivéve kritikus helyzetekben. Nem igazán ismeri emiatt a környezete, így barátokat sem tud szerezni. Az ebből adódó kellemetlenségek miatt inkább kerüli a társas cselekvéseket, így az iskolát is.
Gondolhatnánk, emiatt lemaradt az általános műveltséget illetően, de valójából többet tud, mint az átlag. Ezt főleg annak köszönheti, hogy bármilyen információt is fedez fel magától, az örökre megmarad a fejében, akkor is, ha semmi gyakorlati haszna nincs az adott témának. Persze a tudását nem tudja bármilyen helyzetben előhozni, csak ha valami emlékezteti rá, legalább egy kicsit.
Nagyfokú kíváncsiság jellemzi, ezért akármi is keltse fel az érdeklődését, tesz arról, hogy a lehető legtöbbet tudjon róla. Persze mindezt úgy, hogy más lehetőleg ne is sejtse mi az, ami után épp keresgél. Nem számít, miről is van szó, mindennel így viselkedik. Sokszor butának tűnhet, mert még egyszerű, alapvető kérdésekre is kitérő választ ad, ám ez egyáltalán nem így van. Hajlamos másokat is faggatni, ha nincs más lehetősége, általában a főbb kérdést elbújtatva lényegtelen, számára már ismert kérdőjelek közé. Emiatt a "vallatott" személynek nehézséget okozhat kitalálni, mi is az amivel újat mondott.
Egy-egy dolognak alaposan, több forrásból is utánanéz hogy biztosítsa annak valóságát, igazságát. Nehéz megtéveszteni, de nem lehetetlen. Az viszont bizonyos, hogy aki hazudik neki az hamar lebukik és többet nem számíthat hallgató fülekre Alextől. Mivel részletesen átgondol mindent, így néha akaratlanul is túlzásokba eshet, ami oktalan aggodalmakat, félelmeket okozhat számára. Rosszabb esetben rossz illetőt tart hazugnak. Ilyenkor az adott egyénnek nagyon meg kell küzdenie a bizalom visszaszerzéséért, persze csak ha ez fontos neki.
Nehéz kihozni a sodrából, haragját is többnyire ridegséggel és elutasítással fejezi ki. Agresszívan szinte sosem viselkedik, csakis végső védekezésként. Ám akkor rettegjen mindenki a közelben, hiszen félelemből, stresszből adódó vadsága felettébb ártalmas másokra és önmagára is.
Konfliktushelyzetben hagyja, hogy a másik elmondja mi a gondja és az alapján mérlegel, hogy csak hideg tekintette otthagyja, vagy megkísérli meggyőzni saját álláspontjáról. Nehezen viseli, ha nem neki van igaza, így ha ez megesik mérges lesz magára, de nem ismeri el a másik "győzelmét". Kivéve szülőkkel szemben. Velük még nem mert vitatkozni, csak bólogatni vagy beleegyezése, elfogadása jeléül hallgatni és nem megszólalni. Ezt a belé nevelt tiszteletből teszi, nem valódi egyetértésből.

ÉRDEKESSÉGEK

• Fél a kutyáktól, ami utálatban jelenik meg nála.
• Nagyon oda és vissza van a természetért, odahaza saját "kertje" van, mindenféle hétköznapi és különleges növényekből összeállítva. Ezekkel szeret kísérletezni is. Jó képessége van a legreménytelenebb már-már teljesen halott egyedekből is újra életerőset faragni.
• Biológiából már van emelt szintű érettségije, melyet előre hozottan tett le.
• Valahol mélyen szeretne orvos lenni, de nem érzi megfelelőnek magát a pozícióra.
• Ha bárki megkérdezné tőle, milyen nemű, nem tudna rá egyértelmű választ adni, ha egyáltalán válaszol bármit. Ez a már hosszú ideje fennálló identitászavarának köszönhet.
• INTJ
♪ theme Song: The Neighbourhood - Prey

Megjelenés

Valóság

Álca

Az alapszíne szinte tökéletes hófehér, melyet a fülein lévő mogyoróbarna foltok és a szeme alatt húzódó apró pöttyök rontanak csak el. Ezek viszont szinte sosem látszódnak, hála az arcán, fülén és nyakán lévő festésnek, amit a beavatási szertartása óta "hordhat" magán. Erre igazán odafigyel, folyamatosan frissíti, hogy a színhibái lehetőleg sose látszódjanak. Kékes árnyalatokban díszeleg, némi sárga színnel együtt.
A hátán található köpenytollazata különösen hosszú, vékony tollakból áll. Ez csak rásegít a törékenység hatásra, holott ez csak részben igaz rá. Meglepően erős, az alkatához mérten, de nem képes túl nagy fizikai erőkifejtésre, mivel könnyen törnek a csontjai. Alacsonyabb és vékonyabb egy átlag Aeris fajtánál, csak 155 cm és 36 kg.

Első ránézésre nehéz eldönteni, melyik nemhez is tartozik. Állig érő, mogyoróbarna haja szabadon omlik keskeny arca köré. Viszonylag nagy szemei kívülről befelé haladva a sötétkéktől eljutnak az egészen világos zöldig, a barnát is érintve, akárcsak valódi alakjában. Valójában emberként egyszerű világosbarna szeme lenne, de alkalmazva a részleges átváltozást szinte sosem mutatja ezen formája tényleges szemszínét.
Arcát szeplők díszítik, szinte csak ezek törik meg a teljesen tiszta, vékony bőrét (plusz még 3 anyajegy). Ezekre a kis "hibákra" érzékeny, hiszen fehér bőrén szinte világítanak, bár még nem találta meg a módot a tökéletes elrejtésükre, rajta van az ügyön. Nem túl magas emberként sem, mindössze 170 cm. Testalkata nyúlánk és már-már betegesen vékony, szinte csak csont és bőr. Ezt többnyire bő, egyszerű pólókkal, pulcsikkal és farmernadrágokkal szokta elrejteni. Az emberi alakjában lévő gyors futás biztosítása érdekében házon kívül mindig tornacipőt hord.


Arcanosa anyajegye a jobb kulcscsontja alatt található, két másik anyajeggyel együtt.

Dátum: Aug 25 2016, 11:11 PM

Mesélő

105
válasz

Dátum: Aug 26 2016, 12:31 AM

Mesélő

105
válasz

Alex


CODE

[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=104"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Dosis" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/alex_ember.png); background-position: 20% 40%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Dosis', sans-serif;; font-weight: 400; font-size: 40px;">Alex</div></div></a>[/dohtml]


Alex


CODE
[dohtml]<a href="/index.php?showtopic=104"><link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Dosis" rel="stylesheet"><div class="ntkep" style="background:linear-gradient(rgba(15, 15, 15, 0.45),rgba(158, 158, 158, 0.3)),url(http://arcanabellum.uphero.com/frpg/karakterek/alex_nozi.png); background-position: 20% 40%; background-size: 120%; "><div class="ntnev" style="background-size: 120%; font-family: 'Dosis', sans-serif;; font-weight: 400; font-size: 40px;">Alex</div></div></a>[/dohtml]

Dátum: Apr 9 2017, 01:17 PM

Mesélő

105
válaszVÁLASZ
ÚJ TOPIC


 


 

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017