ARCANA BELLUM
Üzenő

Hol is kezdhetnénk...

Értetlenkedő pislogással nézhetsz körbe, világunkat látva. Most talán még elveszettnek érzed magad, de ne félj, rögtön eligazítunk.

Első sorban észre kell vedd: semmi sem az, amilyennek első látásra tűnik. Eddig minden megszokott volt, hiszen pontosan azt láttad a környezetedben, amit mondtak, hogy láss. Naponta emberek ezreivel találkozhattál az utcán, boltokban, lépcsőházban vagy akár egy koncerten. Teljesen átlagos, abszolút normális. Ideje azonban tájékoztatnunk valamiről: a mi világunkban ez kicsit másképp van. A lány, aki az imént elnyomta a végét járó cigarettáját, a kisiskolás, aki még túl alacsony, így egy idősebb gyerek segített neki jelezni a buszon, vagy akár az az öreg bácsi, aki minden nap úszni jár; mindannyian egy más, idegen faj tagjai, amely nem erről a bolygóról származik.

Emberek... Azok a nagyon okos, kifinomult érzelmi és szellemi világgal rendelkező élőlények, észre sem veszik, mennyire tudatlanok, mennyire vakok. Talán mérhetetlenül egyedülálló egoizmusuk hátulütője mindez. Az viszont bizonyos, hogy nem olyan kivételes az intelligenciájuk, mint ahogy azt ők gondolják.

Az Anima Arcanus szaknévvel emberek által megnevezett lények évszázadokkal ezelőtt jelentek meg a bolygón, ismeretlen, távoli helyről érkezve. Hamar egyértelművé vált, mind számukra, mind a róluk tudomást szerző emberek számára: eddig páratlan ellenfélre akadtak. Sokan kérdőjelezik meg létüket, te is köztük lehetsz most ezeket a sorokat olvasva. De nézz csak körbe, a következővel a tudatodban: az Arcanosák képesek felvenni az emberek alakját és köztük, velük együtt élve tökéletesen alkalmazkodtak a vetélytársukhoz. Ezzel a nyitott szempárral járva érdekes történések kelthetik fel lankadó figyelmed, melyek korábban megszokottak voltak, nem kerestél rájuk magyarázatokat.

Emberi álcájukba bújva, az itt eltöltött évszázadok alatt már megfeledkeztek arról, pontosan mikor és honnan is jöttek, mindennek okáról nem is beszélve. Azt viszont mindannyian érzik, nem erről a Földről valók. Múltjuk után viszont csak kevesen kutatnak, a jövőt előbbre tartják most. Céljuk az bolygó és az ember megismerésével kristálytisztává csiszolódott szemükben: az embertől és pusztító hatásától meg kell szabadítani a hanyatló bolygót, hogy új hazájuk egyedüli urai lehessenek.

Azonban céljuk felé törekedve folytonos, váratlan akadályokba ütköznek. Rá kellett jönniük, hogy alábecsülték ellenfelüket. Az emberek mégsem olyan védtelenek, mint azt gondolták. Vajon miféle ütközetek dúlnak a felszín alatt, miközben a tudatlan civilek mit sem sejtve élik mindennapjaikat?

Történetünk egy forgalmas városállamban játszódik, ahol az emberek szürke, egyszerű sodrásban folynak nap mint nap, a világ nagyhatalmai pedig ide csoportosulnak, mikor diplomáciai kérdéseket visznek terítékre. A világ minden táján élnek már arcanosák az emberek árnyékába rejtőzve, ez a hely azonban különleges, ugyanis ide csoportosul a földönkívüliek legaktívabb tevékenysége. A vetélytársak aránya teljesen kiegyenlített. Együtt élik látszólag békés életüket, sokan nem is látva azt, mi zajlik a színfalak mögött: az arcanosák évszázados háborúban állnak az emberiséggel, melyben még korán sem jött el a tűzszünet vagy épp a béke ideje. Mindezt a ködbe burkolt, homályos betontengerben teszik, ami elrejti őket a hétköznapi tekintetek elől.

A koncepciót, történetet, és az itt fellelhető kreatív tartalmakat szerzői jogok és szemfüles szerkesztők védik.

© Arcana Bellum, 2017